banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Prva proba ortoza obavljena, slijede kontrole…

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipnja, 2014

luka

Nakon što je jučer u jutro sa žiro računa GD Crvenog križa Sinj na račun dječje ortopedske klinike u njemačkom gradu Aschau uplaćen iznos u protuvrijednosti 6 tisuća eura, devetogodišnji Luka Matić obavio je prvu probu ortoza i kontrolu kod liječnice.

Lukin otac Ante Matić, koji se jutros javio u program Hit radija, izrazio je nadu kako će Luki ortoze biti ugrađene u petak, nakon čega ih očekuje povratak kući.

‘Jučer poslijepodne smo bili na kontroli kod doktorice i ona je odobrila završavanje ortoza, s kojima je luka sinoć spavao. No, ortoze su ostavile nekoliko crvenih otisaka, pa smo danas ponovno na probama. Potrebno ih je ponovo brusiti i popraviti, a onda će noćas ponovno spavati u njima. Ukoliko sutra ne bude otisaka, ortoze će se završavati’, kazao nam je Ante Matić.

Iako je humanitarna akcija ‘Veliko srce za malog Luku’ završila u ponedjeljak, nakon što je prikupljen iznos potreban za nove ortoze, građani su nastavili uplaćivati donacije za Luku, pa je jučer prikupljeno još 13.320 kuna. Tako je od početka akcije prikupljeno ukupno 84.850 kuna. Ravnatelj sinjskog Crvenog križa Ante Omrčen istaknuo je kako i danas očekuje uplate za pomoć Luki, te da će namjenu viška sredstava Društvo odrediti u dogovoru s Lukinim roditeljima.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh