banner stozer cz sinj

‘Iz polovine duše’ – prva samostalna zbirka Katarine Vrce

Autor/ica
Objavljeno: 11 lipnja, 2019

‘Iz polovine duše’ naziv je prve samostalne zbirke pjesama Sinjanke Katarine Vrce, koja je izašla u travnju ove godine.

Katarina Vrca rodom je iz Ploča, učiteljica razredne nastave i engleskog jezika, aktivna članica Sinjskog pučkog kazališta, koja piše pjesme i kratke priče.

Njena djela do sada su objavljena u tri zajedničke zbirke nekoliko autora, u organizaciji i uredništvu Facebook stranice ‘Pisci i književnost’ koja okuplja i u suradnji s nakladničkom kućom ‘Redak’ objavljuje zajedničke zbirke djela pjesnika iz Hrvatske i susjednih država. Riječ je o zbirkama ‘Snovi sjećanja 2’ i ‘Snovi sjećanja 3’ te ‘Zimske priče’.

Pjesme koje su objavljene u njenoj prvoj samostalnoj zbirci ‘Iz polovine sjećanja’ nastajale su u protekle tri godine, a tematski su podijeljene u šest poglavlja.

Prvo poglavlje ‘Mene Pokoji gram I jedan hram’ su autobiografske pjesme. Drugo poglavlje ‘moj Ex Hell I Helex’ su tužne i depresivne pjesme nastale u vremenu koje je za autoricu bilo iznimno teško. Tu depresiju u zbirci razbija trećim poglavljem ‘Eros ovoga svijeta’ koji objedinjuje pjesme o fizičkoj ljubavi. ‘Moje i tvoje dvoje’ naziv je četvrtog poglavlja zbirke s ljubavnim pjesmama, dok je peto poglavlje ‘Moj sričaj, (k)raj I (zavi)čaj’ posvećeno njenom rodnom kraju. U posljednjem dijelu zbirke ‘Moje sjene, misli, mijene’ autorica je objavila neke svoje misli i razmišljanja.

Knjiga ‘Iz polovine duše’ obogaćena je ilustracijama Anđelke Vučković, a njeno predstavljanje u Sinju održat će se početkom srpnja, u suradnji s udrugom Sinjski ferali. Svi oni koji prije promocije žele imati knjigu Katarine Vrce, mogu je nabaviti putem www.webknjizara.hr

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh