Prvih 10 godina Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja

Autor/ica
Objavljeno: 22 studenoga, 2013

ocuvanje_bastine

Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja sutra će svečanim programom obilježiti 10. godišnjicu svog rada i djelovanja. Cjelovečernji program Udruge i prijatelja održat će se u sinjskom kinu s početkom u 18 sati.

Osim Udruge za očuvanje baštine, u okviru programa nastupit će KUD ‘Kamešnica’ Otok, KUD ‘Dicmo’, Klapa ‘Sveti Luka’ Otok, KUD ‘Vrilo’ Obrovac Sinjski (ženska i muška klapa), KUD ‘Komaštre’ Ogorje, KUD ‘Milan Begović’ Vrlika, Sinjske mažoretkinje, Baba Manda, guslar Marko Kunac, diplar Josip Galiot.

Predsjednik Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja Ivica Jagnjić ističe kako će posebno zanimljiv biti nastup djece iz Dječjeg vrtića ‘Vrapčić’.

‘Naš moto je prikaz baštine Cetinske krajine, da se ne zaboravi. S takvim pristupom smo vršili prikaz te baštine po školama i vrtićima. Evo, to nam se na najbolji način vratilo pa ćemo tako sutra vidjeti svatovske običaje našega kraja koje će nam prikazati Dječji vrtić ‘Vrapčić’, naglašava Jagnjić.

Osim toga, posebno će atraktivna biti premijera starogradskih plesova Sinja, u izvedbi Udruge za očuvanje baštine, čiju je koreografiju postavio prof. Branko Šegović.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh