ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

PU SD: Hrabri policajci spasili muškarca

Autor/ica
Objavljeno: 13 siječnja, 2021
policija

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su o nesvakidašnjem događaju koji se zbio jučer na širem sinjskom području.

‘Policijski službenici su jučer na području Sinja spasili muškarca koji je prijetio da će se zapaliti na javnom mjestu.

Muškarac je polio zapaljivu tekućinu i uzeo upaljač, prijeteći da će se zapaliti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci, policajci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Mjesto događaja je osigurano i zatražen je dolazak pregovarača specijalne jedinice policije. Međutim, načelnik Policijske postaje Sinj koji je bio na mjestu događaja započeo je s njim razgovor kako bi ga pokušao uvjeriti da odustane od namjere da se ozlijedi, slušao ga je i uporno razgovarao s njim kako bi situaciju koja se događala na javnom mjestu prekinuo, svakako pokušavajući izbjeći da bilo tko bude ozlijeđen.

Tijekom razgovora, u jednom trenutku kada je izgledalo vjerojatno da će muškarac upaliti upaljač i aktivirati požar, načelnik postaje ga je fizički savladao, a drugi policijski službenik ga je uhvatio za ruku i  oduzeo mu upaljač, te su mu na taj način spasili život.  U događaju nisu nastupile štetne posljedice, niti je bilo tko zadobio ozljede, te je brzom reakcijom žurnih službi vrlo brzo okončana krizna situacija na terenu uz angažman načelnika policijske postaje i policijskih službenika PP Sinj’, stoji u izvješću PU splitsko-dalmatinske.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh