Ragbi: Hrabri Sinj poražen u finalu Kupa

Autor/ica
Objavljeno: 13 prosinca, 2014
Ragbi Sinj - Nada

Foto: Jerko Blajić

Ragbijaši Sinja nažalost nisu uspjeli ostvariti pothvat i doći do svog prvog velikog trofeja. Nada se pokazala kao bolja momčad, no ono što su prikazali Sinjani u svakom je slučaju na ponos svima koji su uložili nemali trud i rad tijekom proteklih godina….

Sinj -Nada 34:13 (10:10)

Finale ragbi kupa Hrvatske
Sinj. SC Ivica Poljak – Sokol i Andrija Alčić
Gledatelja: 600
Suci: Mario Dragičević; M. Malbaša, P. Drušković

Sinj: Žigo, Delija, Vučak, Bučan, Tomić, Penić, Miloš, B. Vučemilo, Jukić, Kuštre (3), Gugić, M. Grčić (c), Pavlović (10), Vrgoč, Klarić-Kukuz, A. Vučemilo, Ratković, Širović, Eterović, Filipović-Grčić, Cvrlje, Efendić. Trener: Christian Žagar

Nada: Ondini, Čulić (c), Dadić, Jelavić, Šarić (5), Bešlić, Grubišić (5), Kodžić, Čorić, Antić, Rosso (9), Vlajčević, Burazin, Rešetar (10), Komar (5), Rešetar, Milanović, Marović, Petrić, Jerčić, Ojdanić, Varkaš, Vukša. Trener: Mate Borozan

Sinj nije uspio doći do naslova u Kupu, ali je zato itekako namučio Nadu kao malo tko prije i pokazao da je razlika u kvaliteti sve manja i manja i da će se i brže nego se mislilo u sinjskoj vitrini napraviti mjesta za neki od trofeja.

Počelo je dobro. Nakon samo tri minute Pavlović je pokušao dalekometnim udarcem koji je bio za malo prekratak, ali od tada je Nada preuzela inicijativu i nije ju ispuštala dobrih 20-ak minuta.

Iz tog razdoblja za Splićane zgoditke su postigli Komar i Šarić, dok je za Sinj Pavlović pogodio iz kazne (10:3). Sinj je u samoj završnici uspio dodati još malo gasa, ovaj put je odlično probio Pavlović po desnoj strani, a s pretvaranjem je donio i izjednačenje na poluvremenu (10:10).

Novu dobru dionicu Sinjani su imali u prvim minutama, došli u zonu pogotka, ali grubo pogriješili i doveli se u situaciju da hvataju zaostatak od 17:10. Novu nadu Sinju dao je Kuštre, sedam minuta prije kraja, pogotkom za 17:13, ali snage za više ipak nije bilo.

Do kraja su igrači Nade iskoristili rupe u obrani i dodatnim bodovima Rešetara i Rosse ostvarili pobjedu od 34:13, što je ipak previše u odnosu na stanje na terenu i prikazanu igru.

Ragbi Sinj

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh