ALKARIC

Ragbi: Hrvatska u Sinju slavila protiv Češke

Autor/ica
Objavljeno: 16 svibnja, 2021
Ragbi Hrvatska Sinj

Hrvatska ragbi reprezentacija s odličnim je odradila premijerni nastup u Sinju protiv Češke. Posebno velika stvar bila je vidjeti čak sedmoricu Sinjana u nacionalnom dresu…

Hrvatska – Češka 36:24 (12:12)

Sinj – SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić
Sudac: Eugeniu Procopi (Moldavija)

Hrvatska: Biškić, Ćorić, Perlain, M. Miloš, Perić, T. Miloš (5), Galić, Buljac, Lerotić, Jurišić (10), Peršić, Perica, Grčić, Pavlović, Plazibat (21), Brečić, Kordun, Žigo, Jelavić-Mitrović, Jukić, Prološčić, Rudić, Vlašić.

Češka: Adamek, Hodek (5), Calta, Charvat, Trefny, Uys, Hutnik, Havel, Schutz, Hrebačka (4), Miracky, Kučera (5), Tieber, Čižek, J. Kohout, Šima, Drimal, Novotny, Bejček, Diviš (5), Kučera, K. Kohout (5), Pospišil.

Odlična organizacija zadovoljstvo na licima svih prisutnih dovoljna su potvrda da će ovakvih utakmica biti i češće u Sinju, prvenstveno što se uz odlično gostoprimostvo nude i izuzetni uvjeti kakvih se ne bi posramile niti puno bogatije ragbi sredine.

Što u prvom sastavu, što ulaskom s klupe sinjsku školu ragbija predstavljali su Stipe Žigo, Marin Miloš, Toni Miloš, Ivan Prološčić, Marko Grčić, Nikola Pavlović i Josip Jukić.

Hrvatska je otvorila susret zgoditkom Plazibata koji se probio po desnoj strani i poentirao za vodstvo od 5:0 u petoj minuti. Uslijedile su potom dvije pogreške Hrvatske, što Česi koriste i preko Kučere i Hodeka uz jedno pretvaranje Hrebačke dolaze do prednosti od 12:5, koliko je bilo u 25. minuti.

Hrvatska se brzo reorganizirala, zaigrala čvršće i kombinatornije te do poluvremena zgoditkom Jurišića i pretvaranjem Plazibata ostvarila egal (12:12).

Odmah na otvaranju Jurišić je još jednom umaknuo obrani Češke, a potom je Plazibat nanizao 14 poena pa je Hrvatska u 51. minuti imala velikih 31:12. U posljednjih 20 minuta utakimice Česi su pritisnuli, Diviš je polaganjem donio novih pet poena za svoju momčad, ali brzo je uzvratio T. Miloš.

Uspjeli su Česi dodatno smanjiti zgoditkom Kohuta i pretvaranjem Hrebačke, ali bolje od pristojnog poraza ipak nisu mogli. Hrvatska je tako nakon godinu i pol dana od posljednje reprezentativne utakmice pobjedom najavila bolje dane i skori napad na rang više u europskom ragbiju.

Poslije utakmice za komentar smo zamolili Nikolu Pavlovića:

“Prvo bih se zahvalio Gradu Sinju i Ragbi klubu Sinj što su nam omogućili ovakvu jednu utakmicu na domaćem terenu, a da je bilo i publike bilo bi još i bolje. Što se utakmice tiče, krenuli smo jako na njih, a kad smo ih kasnije raširili, počeli su pucati i onda smo utakmicu mirno priveli kraju.”

Također, zadovoljan je bio i Toni Miloš koji je pogotkom okrunio svoj nastup na domaćem terenu:

“Ja san sretan sa današnjim danom i ovom utakmicom. Mogli smo možda i bolje, ali dobro je i ovako. Hvala svima što su nas došli bodriti danas, makar na ogradi. Nije mala stvar imati sedam reprezentativaca iz jednog malog grada kao što je Sinj i nadam se to netko iz grada prepoznati taj rad i trud u našem klubu.”

Hrvatska Češka
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh