ALKARIC

Ragbi: Juniori Sinja prvaci Hrvatske u ragbiju 7

Autor/ica
Objavljeno: 21 listopada, 2013
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tekst i foto: Pjerinko Dinarina-Šimić

Juniori Sinja, igrači do 18 godina, pobjednici su prvog prvenstva Hrvatske u ragbiju 7.

Ragbi 7 koji od 2016. postaje olimpijski sport je atraktivna inačica “klasičnog” ragbija koja zahtijeva izvrsnu vještinu baratanja loptom te izuzetnu spremu igrača, a gledateljima je jako zanimljiva zbog stalnih, nepredvidljivih obrata tijekom igre.

Hrvatski ragbi savez po prvi put je ove godine u kalendar uvrstio i ragbi 7 za juniore. Na prvenstvu koje se jučer (nedjelja 20. 10. 2013.) igralo u Zagrebu, domaćin je bio HARK Mladost, a nastupile su ekipe Mladosti, Lokomotive, Nade i Sinja.

Trenerski dvojac Ivica Dinarina-Šimić i Marin Tvrdić izvrsno su uigrali ekipu mladih koja je turnir završila bez ijednog poraza s impozantnim omjerom zgoditaka 147-29 .

Za veliki trud i volju koju je pokazao, igrači i trener Dinarina, Marina Tvrdića hrvatskog reprezentativca i igrača Sinja, s terena iznijeli na rukama.
Sinj je na turnir stigao kao papirnati favorit no to je trebalo dokazati i na terenu.

Nakon tri kola u kojima je Sinj redom pobjeđivao Mladost s 54-0, zatim Lokomotivu 22-5 te Nadu 31-12 uslijedilo je razigravanje za konačan poredak.

Slijede dva susreta sjever – jug u kojima su Dalmatinci za razliku od subotnjeg seniorskog okršaja bili bolji u oba sučeljavanja.

U borbi za treće mjesto splitska Nada je pobijedila Mladost 31-0. Zatim slijedi dramatično (iako rezultatski nije vidljivo) finale dviju najbolje plasiranih ekipa prvog dijela turnira Sinj-Lokomotiva.

Izvrsna ekipa Lokomotive mnogo je naučila iz prvog poraza te odlučno krenula u obaranje tog nepobjedivog sinjskog stroja. Sinj prvi ima loptu, hladan tuš za Lokose u prvoj minuti igrubila su dva zgoditaka Sinja, a do kraja prvog dijela Sinj postiže još jedan zgoditak, Lokomotiva 2 za 19-12.

Kratka pauza i slijedi drugo poluvrijeme ( finale se igra 2x 10 min). Neprobojna obrana Sinja enigma za protivnika, još jedan zgoditak Sinja već se lagano slavi, Lokomotiva pojačava i rastu tenzije.

Sinj zbog dva žuta kartona (zaslužena) ostaje s pet igrača na terenu. Sedam naprema pet igrača na terenu teška je prevaga Lokosa, no „Sinjski valjak sitno melje“ na zaprepaštenje objektivne zagrebačke publike brojčano slabiji postiže još dva zgoditka i potpuno potapa nade Lokosa. Kraj utakmice, Sinj 40 – Lokomotiva 12.

Nakon slavlja i čestitki trofej (od milja nazvan Uško) kapetanu Sinja Miru Filipović-Grčiću uručuje u ime saveza Gos. Vlado Ursić, direktor reprezentacije Hrvatske.

Za Sinj igrali: POLJAK, M.MILOŠ, T.MILOŠ,ČOVIĆ, FILIPOVIĆ,VUČKOVIĆ, CVRLJE, BUKIĆ, KOVAČIĆ, SMOLJO, PUHARIĆ i LOVRIĆ.

Trenerski tandem Marin Tvrdić i Ivica Dinarina-Šimić.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh