Reli putevima u Sinjskom polju

Autor/ica
Objavljeno: 21 siječnja, 2021
poljski put naslovna

Koliko je domaća poljoprivredna proizvodnja važna najbolje je pokazala kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa. Kako bi potaknuli poljoprivredu, brojne županije, gradovi i općine pokreću razne programe i mjere za pomoć poljoprivrednicima, a među njima je i Grad Sinj. No, kako očekivati da se ljudi okrenu poljoprivredi ako im nisu stvoreni osnovni preduvjeti za to?

Apsurdna je situacija u Sinjskom polju, točnije na području Glavica gdje zbog neodržavanja poljskih putova poljoprivrednici ne mogu uopće pristupiti svojim oranicama. Stanje je katastrofalno i bez kiše, a nakon obilnih oborina izuzetno je opasno prolaziti takvim putovima. Na to proteklih mjeseci upozoravaju brojni Glavičani koji su mailovima i pozivima zatrpali našu redakciju.

Predsjednika Mjesnog odbora Glavice Tonija Jurić Šoltu upitali smo je li MO Glavice pokušao iznaći rješenje problema.

‘Od mještana i lokalnih OPG-ova zaprimio sam dojavu o lošem održavanju makadamskih cesta na području Sinjskog polja. U ime Mjesnog odbora sam 28. rujna 2020. godine napisao zahtjev za nasipanje makadamskih putova i osobno ga 12. listopada odnio u Grad na protokol. Dan danas ništa po tom pitanju nije napravljeno. Smatram da je to od velike važnosti kako bi se ljudima bar omogućio normalan pristup oranicama’, kaže Jurić Šolto te se pita zbog čega se takvi zahtjevi stavljaju u ladicu, zašto ih nitko ne čita i zašto se ništa po tom pitanju ne pokreće.

Jurić Šolto dodaje kako je, nakon što je preuzeo dužnost predsjednika MO Glavice, nasipanje makadamskih putova naveo u Planu i programu rada MO za 2020. godinu.

‘Dakle, moraju postojati dva zahtjeva za nasipanje, ali do dana današnjeg nitko ništa nije napravio po tom pitanju. Ako se ništa ne napravi u skoro vrijeme, prisiljeni smo poduzeti neke veće mjere, nije isključen ni prosvjed’, kazao je Toni Jurić Šolto.

Kako u 21. stoljeću izgledaju poljski putovi u Sinjskom polju pogledajte u fotogaleriji.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh