fruhwald
otvorena vrata

Reportaža: Salomon Sinj Trail 2021

Autor/ica
Objavljeno: 5 srpnja, 2021
Naslovna Salomon Sinj Trail

U najtoplijem tjednu lipnja održana je utrka Salomon Sinj Trail. Oko 150 trkačica i trkača uživalo je ulicama grada Sinja i prirodnim ljepotama, a osvježenje na kraju utrke potražili su na Gradskom bazenu.

U sklopu Dalmatinske trail lige, 26. lipnja 2021. treće kolo za trkače bio je Sinj. Organizator i domaćin Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure dočekali su i ugostili natjecatelje iz svih krajeva Lijepe naše i susjedstva u već dobro poznatim trkačkim stazama. Kategorije Bara, Čoja i Alka, unatoč vrućini i jakom suncu, ponovo su osvojile i oduševile početnike, rekreativce, ali i one iskusnije trkače.

Nakon godine koja nas ni malo nije mazila i s popuštanjem epidemioloških mjera, spektakularan start utrke upriličen je ispred crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, na Gradskoj pijaci. Trkači su ispraćeni fantastičnom podrškom svih koji su subotnje jutro započeli s druženjem na Pijaci, a pozdrav je uputio i zamjenik gradonačelnika Denis Bobeta, što je svakako doprinijelo odličnoj cjelodnevnoj atmosferi.

Trčalo se na Stari grad, kroz borovu i hrastovu šumu Pavića nebesa, preko vrhova Visošnice i Visoke, kroz kanjon Sutine, dužinom Bukovika s pogledom na Kamešnicu, Dinaru i Svilaju, sve do cilja na Gradskom bazenu. Na najdužoj utrci Alka dugoj 36 kilometara slavili su Ivan Leženić i Lucija Križanac, na srednjoj utrci Čoja prvi su stigli Josip Toljan i Petra Kulić, dok su u najkraćoj kategoriji Bara slavili Alen Bikić i Petra Kontić. Sve rezultate utrke možete pronaći OVDJE. Ove godine svi pobjednici imali su čast kući ponijeti alkarsko koplje za nagradu i uspomenu na sinjsku trkačku poslasticu.

‘Drago nam je i ponosni smo što držimo i Sinj na trkačoj karti. Osjećaj tog cjelodnevnog šušura, odlične atmosfere i dobrih rezultata je ono što nosi svakog natjecatelja ali i nas organizatore. Imamo što ponuditi svima koji dođu i vjerujemo da će tako i ostati, a prepoznati trud i rad od strane sponzora, donatora i mnogobrojnih volontera koji su najveća podrška su neizmjerna radost i poticaj za dalje’, kazali su iz Kluba.

Bogati startni paketi i vrijedne nagrade Salomona i Dechatlona te kvalitetnih ruku lokalnih OPG-ova za najuspješnije, dio su već prepoznatljivog karaktera organizatora kluba Cetina adventure. Mlada i entuzijastična ekipa svojim su trudom, dobrom voljom i nesebičnim radom za ljubitelje sporta i rekreacije učinili subotu nezaboravnom i po mjeri svih koji vole ovaj kraj i njegove prirodne ljepote.

Kako je bilo na utrci, pogledajte u galeriji.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh