banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Rezultati natječaja za prigodni suvenir grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 5 kolovoza, 2015
razglednice_starog_sinja_naslovna

Izvor: Turistička zajednica grada Sinja

U okviru obilježavanja 300. obljetnice Alke i Velike Gospe, Turistička zajednica grada Sinja i Udruga ‘Cjelovit život’ su 23. travnja 2015., objavili javni poziv za izradu i odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira grada Sinja. Natječaj je bio otvoren do 15. lipnja 2015.

Cilj projekta bio je potaknuti zanimanje i stvaranje novih kreativnih, prigodnih i prepoznatljivih suvenira, a sve u svrhu širenja interesa za naše vrijednosti, Alku i Veliku Gospu. Suvenir je trebao biti originalno autorsko djelo, predstavljati Sinj u kulturnom, povijesnom, tradicijskom i gastronomskom smislu. Naglasak je naročito stavljen na činjenicu da se radi o potpuno novim idejama, s porukom i mogućnošću primjene suvenira, vodeći računa o vrsti materijala od kojeg su izrađeni, poželjno da su biorazgradivi.

U predviđenom roku se prijavilo devet natjecanja. Nakon što su pregledani svi pristigli radovi, stručni žiri je dodijelio nagrade:

1. nagrada (1500,00 kn) – Razglednice starog Sinja i slavodobitnici, autorice Dobrile Delonga.

Razglednice svjedoče o kulturi življenja u Sinju unatrag 100 godina, a na poleđini je komparativna razglednica Sinja danas. One svjedoče da je Sinj u to vrijeme bio urbana sredina u koju se putovalo i prije sto i više godina. Suvenir je praktičan, dorađen, lako nosiv, zanimljiv i ima uporabnu vrijednost.

2. nagrada (1000,00 kn) – Sinj, Kruna svjetla, mira i slobode, rad autorice Renate Rupil.

Autorica je izradila prigodne mirisne vrećice s originalnim logom za koji ju je nadahnuo Međunarodni simpozij o Velikoj Gospi koji je nedavno održan u Sinju. Uz to je izradila i svijećnjake u obliku Gospine krune. Radi se o potpuno novim autorskim djelima, praktični su, imaju poruku i povezuju sadašnjost i prošlost kroz zadanu temu.

3. nagrada (500,00 kn) – Ženska torbica, Radionica veza i šivanja Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ iz Vrlike. Suvenir je izradila Mirjana Grabovac.

Damska torbica je izrađena od čoje, ukrašena etno motivima što je povezuje s Alkom, izbor boja također je usko vezan uz alkarske odore te je biorazgradiva. Suvenir je tehnički i estetski dorađen, predstavlja mogućnost zgodnog i praktičnog odabira, suvenira i poklona.

Posebna Zahvalnica za pristigle radove bit će uručena Centru za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ u Vrlici, koji su poslali još nekoliko originalnih radova.

Žiri se odlučio uručiti posebnu Plaketu Drogeriji Vujanović d.o.o. za novi suvenir, a to su paprenjaci s otisnutim motivima alke i alkara u decentnom i ekološkom pakiranju na kojem je naglašen 300. jubilej.

Svi nagrađeni kao i svi pristigli radovi bit će izloženi na Sajmu proizvoda sela na Trgu dr. Franje Tuđmana od 06.08.2015. – 08.08.2015.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh