Rezultati TZ grada Trilja

Autor/ica
Objavljeno: 31 prosinca, 2016
trilj2

Izvor: TZ grada Trilja

Temeljem evidencije Turističke zajednice grada Trilja, turistička sezona 2016. je bila izuzetno dobra sudeći po statističkim podacima, a i novo otvorenim kućama za odmor u odnosu na prethodne godine.

Zanimljivo je napomenuti da je grad Trilj u 2013. godini brojio samo 1 kuću za odmor, a u 2016. bilježi čak 19, od toga se 7 kuća za odmor registriralo kroz 2016 godinu što je dovelo do povećanja od čak 40 % osnovnih ležajeva samo u toj kategoriji smještajnih objekata. Za sada grad Trilj broji 319 osnovnih ležajeva, od čega je čak 61 ležaj smješten u kategorijama četiri zvjezdice ili više. Od sveukupno 19 kuća za odmor na području Trilja, 12 su u kategoriji tri zvjezdice, 6 kuća za odmor imaju četiri zvjezdice, te 1 kuća za odmor sa čak 5 zvjezdica., Da se smještajni objekti otvaraju u skladu sa potražnjom potvrđuje i činjenica da je zabilježeno 7 % manje dolazaka, ali 10 % više noćenja u odnosu na 2015. godinu za isti period.

Nadalje, u sklopu Javnog poziva HTZ-a za nerazvijena područja, TZ grada Trilja je povukla sredstva u iznosu od 35.000,00 kn za: promjenu oštećenih info tabli (Nutjak, Tilurij, Čačvina), Edukaciju za bike vodiče koja je održana prvom polovicom mjeseca studenoga, te za 1. fazu izrade stijene za slobodno penjanje u Čačvini gdje su za sada napravljena samo 2 smjera, a završna faza se planira realizirati kroz 2017. godinu.

Kroz 2016. godinu realizirane su i određeni tiskani materijali koji je inovacija u spektru kataloga i brošura koji se mogu naći u TZ Trilj, od kojih najtraženiji ‘Vodič kroz Grabske mlinice’. Kroz cijelu godinu, TZ Trilj je ujedno radila na poboljšanju cikloturističke infrastrukture, pa je tako uz Grad Trilj, koji je bio jedan od partnera na projektu ‘Javne cikloturističke infrastrukture’ preko MINT-a, povukla sredstva za dva odmorišta na području Trilja koji bi se trebali postaviti početkom 2017. godine.

I naravno, nakon dugog perioda prikupljanja dokumentacije i informacija, revidiranja te lektoriranja, TZ grada Trilja je napokon dobila svoju novu web stranicu koju možete posjetiti na www.visittrilj.com.

U nadi da će i 2017.godina biti još uspješnija, Turistička zajednica grada Trilja ovim putem zahvaljuje svima onima koji su podržali ideje, bili uvijek na raspolaganju i s puno strpljenja bodrili svaki korak TZ grada Trilja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh