VRLAFEST

RK ‘Kamičak’ slavi 15. obljetnicu postojanja

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2013
Kamičak-Trilj

Izvor: RK ‘Kamičak’, Ante Pavić

Večeras s početkom u 19,30 sati u prostorijama RK ‘Kamičak’ održat će se prigodna  sjednica povodom proslave 15. godišnjice kluba. Sjednica će biti održana u svrhu prisjećanja na ‘mladu’ povijest kluba te na njegovu budućnost.  

Rukometni Klub ‘Kamičak’ Sinj osnovan je 1998. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja muškog rukometnog športa na području grada Sinja. Vrijedno je spomenuti i popis članova osnivačke skupštine koji su u to vrijeme bili: Ivan Talaja, Zvonko Borozan, Goran Perić, Ante Žižić, Ivo Ugrin, Branko Matić, Ivo Vukasović, Dinko Milun, Jozo Vardić i Ante Sesardić. Na skupštini su izabrani izvršni članovi: predsjednik g. Dinko Milun, tajnik g. Zvonko Borozan, a za trenera je izabran g. Ivo Vukasović – Parin.

Klub je od l999.godine uključen u natjecateljski dio u mlađim kategorijama na području Splitsko-dalmatinske županije te ubrzo u natjecanje III. HRL – jug (seniori). Kroz tri godine klub uspjeva igru podignuti na višu razinu, a rezultat toga je ulazak 2002.g. u II. HRL-jug u kojoj se natječe već punih jedanaest godina.
Trenutno je aktivno oko 90-tak  igrača koji su podijeljeni prema kategorijama: seniori, kadeti, mlađi kadeti i dječaci. Stručni kadar u klubu čine četiri trenera. Jedan je trener seniora te su trojica treneri mlađih kategorija. Svi treneri ponikli su iz klupskih redova i uglavnom su školovani i stručno obrazovani.

Kako je najveći imperativ kluba podizanje novog igračkog kadra i rad s mladima, tijekom cijele godine se vrši upis mladih igrača koji se uključuju u trenažni  i natjecateljski proces.

Tijekom prošlih godina dolazilo je do promjena u upravljačkoj strukturi kluba koji je do danas vođen vedrim i športskim duhom. Ovom prilikom nova uprava želi zahvaliti svim ljudima koji su svojim radom  i zalaganjem pomogli RK ‘Kamičak’ u svom djelovanju.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh