Roko Pavlinušić: Imamo prilike kakve mnogi nemaju, samo ih trebamo iskoristiti

Autor/ica
Objavljeno: 9 siječnja, 2021
roko pavlinusic

U prvoj emisiji Hit radija ‘Naša dica’, koja je emitirana danas, 9. siječnja gostovao je mladi Sinjanin, freelancer Roko Pavlinušić.

Unatoč tome što je cijela njegova obitelj prije nekoliko godina odselila u Njemačku gdje je i on rođen, Roko se odlučio svoj život nastaviti u Hrvatskoj, u Turjacima, jer je u Cetinskoj krajini, kako kaže ‘puno lipše nego na cilome svitu’.

Otkrio nam je i kako je od malena pokazivao interes za fotografiju, prema kojoj mu je ljubav kasnije tijekom školovanja dodatno ‘usadio’ njegov kum Filip Ratković. Kao član izviđača, Foto kluba Sinj i Mladeži Crvenog križa Roko je fotografirao sve gdje bi došao i svaki događaj na kojem je bilo.

‘Uz kuma Pilu fotografija je bila neizbježna, jer gdje smo god išli, sve smo dokumentirali. Isto je i sada. Gdje god krenem, fotoaparat je uvijek uz mene. U početku je ljudima bilo čudno kada bih negdje došao s fotoaparatom i počeo fotografirati, ali sada im je čudno kada se pojavim bez fotoaparata. U početku mi je fotografija bila samo hobi, ali kasnije je to prešlo na malo profesionalniju razinu, pa sam nabavio i dodatnu opremu’, kazao nam je Roko.

Osim fotografiranjem Roko se bavi i biciklizmom, ronjenjem, trčanjem, planinarenjem. Otkrio nam je kako se još u srednjoj školi počeo baviti sportom, tako da mu je to danas postalo sastavni dio života.

Na kraju emisije uputio je poruku mladim ljudima:

‘Poručio bih mladima da izađu iz okvira svakodnevnice, da se pokrenu. Neka izađu iz svojih kuća, jer vani se uvijek nešto događa i ne može biti non-stop monotono. Živimo u takvom podneblju u kojem nam je sve omogućeno, od sportova, hobija, bilo čega. Sve nam je na dlanu. Imamo prilike kakve mnogi nemaju i samo ih trebamo iskoristiti.’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh