ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Ruda: Spin kup otišao u Knin

Autor/ica
Objavljeno: 24 lipnja, 2013
ruda_fr_02

Tekst: Filip Ratković; Foto: Karla Ljubičić, Foto video udruga Sinj

Na Rudi su se jučer okupili najbolji spinaši Hrvatske. U iznimno atraktivnom natjecanju u nedjeljno prijepodne, na ljepotici rijeci, svoje ribičke majstorije odmjeravala su  23 spin-ribiča (lov pastrve mamcima, rapalom).

Uvjeti su bili ideali i rezultati nisu izostali. Poslije dva kruga od po sat i po, najuspješniji je bio spin ribič iz Knina Boris Šiljeg, inače državni prvak u ovoj vrsti natjecanja. Ulovio je 16 pastrva ukupne dužine 400 cm. Drugi je bio natjecatelj iz Zagreba Mijo Boras sa 13 riba i 392 cm, dok je treći bio naš Sinjanin Boris Gulam sa 13 riba ukupne dužine 360 cm.

Najuspješnijima su uz priznanja pripali pehari i medalje, te nagrade sponzora koji su popratili ovo uistinu zanimljivo ribičko natjecanje na Rudi. Priznanja su dobili najstariji i najmlađi natjecatelj, a naj ulov (pastrva od 38 cm) pripala je ribiču iz Trilja Josipu Babiću.

Zadovoljstvo i draž natjecanja osjetili su mnogi gosti kojih je bilo sa svih strana, a osobito u druženju koje je nastavljeno zajedničkim ručkom i prepričavanjem  ribičkih doživljaja. Tradicionalno natjecanje privuklo je i znatan broj gostiju iz drugih zemalja što su dobro iskoristili turistički djelatnici naših gradova i općina.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh