fruhwald

Predstavljen audio-vizualni vodič ‘S vilama kroz Muzej’

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2021
DSC

Subota na tvrđavi Kamičak bila je sve samo ne obična, u okviru manifestacije Dani Alke i Velike Gospe 2021. Muzej Cetinske krajine Sinj predstavio je audio-vizualni vodič S vilama kroz Muzej.

Uz predstavljanje vodiča koji je prvenstveno namjenjen mlađoj publici Muzej je organizirao i tematske radionice za djecu, izrada fraktala te radionica izrade maketa tvrđave Kamičak. U sklopu programa gostovala je bajkopričalica Sandra Vukoja, profesionalna pripovjedačica bajki i priča za djecu i odrasle te edukatorica na području umijeća pripovjedanja i govorenja.

mck

Sandra je između ostalog predstavila i bajku Tajna vilinskih suza koja čini osnovu audio – video vodiča. Djeca su zapjevala i zaplesala uz Tatu – slikovnicu kojeg je utjelovio čakovečki glumac i glazbenik Igor Baksa.

mck

Uz prigodno ukrašen prostor tvrđave Kamičak bajkovitom ugođaju su doprinijele i muzejske vile koje su se s djecom družile i fotografirale.

mck

Uz popodnevno druženje s vilma posjetitelji su u službenom dijelu programa mogli saznati nešto više o audio – video vodiču novog postava Muzeja te otkriti što se sve na njemu krije u šetnji po Muzeju. Uz prezentaciju autorica Darie Domazet i Anđele Vrce posjetiteljima se obratila i Irena Vukoja iz tvrtke BrotBot, u suradnji s kojom je vodič i nastao. Službeni dio programa svojim nastupom su obogatile i članice ženske klape Cetinjanke iz Hrvaca.

mck

Na kraju ovog vilinskog dana u suradnji ROOM 100 kolektiva i Muzeja Cetinske krajine – Sinj, na tvrđavi Kamičak, Dora i Mišo Komenda izveli su predstavu suvremenog cirkusa Zvuk i tijelo. Posjetitelji su uživali u atraktivnom i zahtjevnom nastupu koji je na trenutke sve prisutne ostavljao bez daha.

mck
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh