BANNER FERATA

SCZ Grada Sinja: Sve aktivnosti i zadaće odrađujemo uredno i dobro

Autor/ica
Objavljeno: 3 travnja, 2020
konferencija grad

Članovi Stožera civilne zaštite Grada Sinja, koji su proteklih 14 dana bili u samoizolaciji jer je jedan od njih bio pozitivan na koronavirus, jutros su se vratili na svoja radna mjesta.

U Spomen parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata Stožer je održao konferenciju za medije, a tema su bile aktivnosti po pitanju provođenja mjera za suzbijanje širenja koronavirusa te druge aktualnosti. Konferenciji su nazočili gradonačelnica Kristina Križanac, načelnik stožera CZ Grada Sinja Igor Vidalina, zapovjednik JVP Sinj i zamjenik načelnika Stožera Stipe Ančić, i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Zorica.

‘Nakon 14 dana samoizolacije mene i nekih drugih članova stožera, željela bih istaknuti odrađene aktivnosti. Nakon rada od kuće, gdje smo zaista uspješno odradili sve zadaće koje su pred nas postavljene, sada nastavljamo istom dinamikom. Ovom prilikom želim zahvaliti svim institucijama, pojedincima, svim našim sugrađanima koji su se sve ovo vrijeme držali propisanih mjera i odluka, a i sada to čine kako bi svi skupa na kraju zaštitili od ove zaraze koronavirusa’, kazala je na početku konferencije sinjska gradonačelnica.

Obraćajući se okupljenim novinarima, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igor Vidalina potvrdio je kako je danas evidentirana nova osoba s područja grada Sinja koja je zaražena od koronavirusa. Tako ih je do sada na koronavirus bilo pozitivno pet. Jedna osoba je ozdravila, a ostale četiri osobe dobro se oporavljaju.

‘Sve predviđene poslove uredno smo provodili od kuće. Odlukom Hrvatskog sabora značajne ovlasti u pogledu borbe protiv koronavirusa prenesene su na Nacionalni stožer civilne zaštite. Svi niže rangirani stožeri kao i ovaj naš imaju zadaću osigurati provedbu svih odluka na području svoje odgovornosti. Mi po tom pitanju uistinu radimo uredno te zadaće’, kazao je Vidalina,koji je ovom prigodom zahvalio građanima što se pridržavaju propisanih mjera i uputa, zahvalio se svim službama od zdravstvenih djelatnika, vatrogasaca, policajaca, prodavačica, koji su na isturenim  mjestima kontakta s građanima, kao i svim službama koji su po rasporedu aktivnosti raspoređeni ovih dana na različitim mjestima rada.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Sinj Ante Zorica kazao je kako na području koje pokriva ovo Društvo, a to su gradovi Sinj i Trilj te općine Hrvace, Otok i Dicmo, sve aktivnosti u ovim okolnostima odrađuju se bez negativnosti:

‘Sada imamo ukupno 109 volontera, od toga u samom Sinju njih 60. Do sada smo imali oko 400 intervencija, gdje su volonteri dostavljali lijekove, namirnice, higijenske potrepštine pretežno starijima i potrebitim osobama te im pomagali u drugim potrebama. Mi imamo dobru koordinaciju sa svim jedinicama lokalne samouprave koje su odredile svoje koordinatore, jer oni najbolje poznaju stanje na terenu’, kazao je Ante Zorica.

Zorica je dodao kako je Gradsko društvo Crvenog križa Sinj otvorilo telefonske linije preko kojih se građani mogu informirati o mogućnostima pomoći u nabavci i dostavi osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština i lijekova za rizične skupine građana. Grad Sinj (područje općine Otok, Dicmo, Hrvace) 021 822 200, Grad Trilj 021 831 135.

Zapovjednik JVP Sinj Stipe Ančić kazao je kako su vatrogasci JVP i DVD-a Sinj u ovim okolnostima stavljeni pored redovitih zadaća na raspolaganje stožeru Civilne zaštite Grada Sinja.

‘Do sada u ovih deset dana imali smo 20 intervencija. Apeliram još jednom na sve građane da je na snazi zabrana paljenja vatre na otvorenom, izričito zabranjena. Za sve prekršitelje ove zabrane predviđena je velika novčana kazna’, kazao je Ančić, dodajući kako o svakoj vatrogasnoj intervenciji izvješćuju policiju koja nakon toga provodi svoje aktivnosti vezano za sankcioniranje neodgovornih pojedinaca.

Odgovarajući na pitanja novinara, gradonačelnica Križanac je o mjerama pomoći lokalnom gospodarstvu i građanima kazala kako je pripremljeno niz mjera za pomoć.

‘U predstojećem razdoblju pripremit će se prijedlog Rebalansa Proračuna kojim će se predvidjeti veći iznos sredstava za programe potpora gospodarstvu, a također će se Gradskom vijeću uputiti na usvajanje i prijedlozi odluka usmjerenih na očuvanje poslovne aktivnosti, radnih mjesta i isplate plaća’, istaknula je Križanac.

O ostalim pripremljenim mjerama kojima će grad pomoći u smislu predškolskog odgoja, gospodarstvu, programa javnih potreba Grada Sinja,o Socijalnoj skrbi i školstvu pogledajte OVDJE.

Na upit može li komentirati obraćanje javnosti njenih zamjenika u kojem su istaknuli svoje stavljanje na raspolaganje dok je ona u samoizolaciji, Križanac je kratko kazala:

‘Uistinu nemam što kazati o njihovom obraćanju javnosti’, kazala je Kristina Križanac.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh