fruhwald
otvorena vrata

‘Sea Wolf’ obranio naslov na Bazani

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2021
SVI

U splitskom finalu 2. Memorijalnog turnira ‘Jerko Vrca’ pred oko 500 gledatelja na Bazani sretnija i spretnija bila je momčad Sea Wolf FF Lasta Dicmo, koja je s 3:2 nakon izvođenja penala (0:0 u 30 minuta igre) pobijedila G točku 1.

 

Treće mjesto na turniru pripalo je ekipi Staklo Mass. Oni su s 2:0, također nakon 0:0 u 30 minuta igre i raspucavanja, bili bolji od sinjske Pizzerie Fantasia. Finalnu večer sudili su Mario Soldić i Mario Jadrijević st.

Najbolji igrač turnira je Ivan Caktaš iz Sea Wolfa a njegov suigrač Ante Duvnjak proglašen je najboljim vratarom. Titula prvog strijelca ipak ide u ruke Duji Vladoviću iz G točke 1.

 

IGRA

Evo dojmova sudionika, voditelj G točke 1 Milan Simson:

‘Ovo nam je četvrto finale ovoga ljeta koje smo izgubili od njih, i sva četiri na penale. Imaju sreće, mi nemamo. Trebali smo ih dobiti u regularnom vremenu, imali smo svoje prilike, nismo ih iskoristili, obranili su se. Dogodine ćemo ih dobiti, ovdje u Sinju’.

Presretan je pak bio Ivan Martić, kapetan pobjedničke momčadi:

‘Oni su tvrd protivnik, to su jako dobri igrači. Neki igraju u Splitu, neki po drugoj ligi, neki u prvoj. Svi su kvalitetni. Mi smo imali više sreće ovaj put, kao i svaki dosad, hvala Bogu! Turnir je prošao na vrhunskom nivou, sve je odlično. Mi smo sretni što smo osvojili. Vidjet ćemo se dogodine, nadam se da ćemo opet obraniti’.

U revijalnom susretu Veterani NK Tekstilca pobijedili su Veterane Bazane 5:3. Završnu večer turnira uveličale su svojim nastupima Sinjske mažoretkinje, a podijeljeno je i mnoštvo vrijednih nagrada u izvlačenju sretnih listića za publiku. Prigodno, župnik Gospe Sinjske fra Perica Maslać darovao je roditelje pokojnog Jerka Vrce monografijom ‘Zauvijek okrunjena’.

 

RODITELJI

Nagrade i pehare igračima i momčadima uručili su predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Sinja Josip Malbaša i sinjski gradonačelnik Miro Bulj. Grad Sinj je glavni pokrovitelj turnira, a gradonačelnik Bulj kazao je da će Grad i u budućnosti pružati podršku ovoj inicijativi, te dodao:

‘Kad vidim kako se prijatelji Jerka Vrce odnose prema osobi koja je živjela s njima, onda je minimum što Grad Sinj može napraviti to da bude uz ovakve događaje. Bio sam suborac s Jerkinim ocem i znam da je taj čovjek dao puno u Domovinskom ratu. Njegov sin je poginuo, imamo obvezu prema ljudima, prema toj djeci koja ovdje žive, da i dalje potičemo i radimo na ovomu turniru, da i dalje bude bez ijednog problema, bez ijednog incidenta. Ovaj sportski događaj s preko 60 ekipa je nešto veličanstveno i na ovome moramo i dalje inzistirati’.

Zadovoljan velikim odazivom publike i uspješno završenim 2. izdanjem turnira bio je Frano Laco, iz udruge ‘Jerko Vrca’, organizatora turnira:

‘Ovo je druga godina Memorijalnog turnira za našeg prerano preminulog brata i prijatelja. Jerko je bio divan momak, sportaš, uvijek spreman pomoći svakomu komu je trebalo, počevši od humanitarnih akcija koje smo ranije zajedno radili. Nadam se da će turnir postati tradicionalan, svake godine učimo, tako da se nadam da će sljedeće godine biti još puno bolja organizacija, da će biti još više humanitarnih akcija, darivanja krvi…’

 

DEFILE

Još detalja sa sinoćnje završnice turnira na Bazani pogledajte u galeriji fotografija:

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh