tramax

Šest novih alkarskih momaka

Autor/ica
Objavljeno: 2 kolovoza, 2020
alkarski momci

U prigodi misnog slavlja koji se tradicionalno, tjedan dana prije Alke, upriličuje za alkare, alkarske momke i članove VAD-a  u odore se oblače i debitanti momačke povorke.

Za 305. alkarske svečanosti dosta je promjena u momačkoj četi.  Arambaša Ivo Vukasović kazao nam je kako je zajedno s vojvodom Boškom Ramljakom sinoć održao sastanak sa svim alkarskim momcima.

‘Okupio sam sve alkarske momke kako bih im zajedno s vojvodom ukazao na značaj ovogodišnje Alke i na to što se od njih očekuje, u prvom redu na ovu situaciju radi koronavirusa i načina na koji će se svečanosti organizirati, samim time i ulogu nas alkarskih momaka. Ove godine imamo novih šest alkarskih momaka i smatram da će oni na ponos svih, svojih obitelji, Sinja i cetinskog kraja, ukazanu čast opravdati’, kazao je Vukasović.

Čast da obuku odoru alkarskoga momka pripala je Mirku Malbaši, rukovoditelju u Cemexa, Ivanu Vučkoviću, prvoligaškom nogometnom sucu, Ivanu Praliji, djelatnoj vojnoj osobi  HRM-a, Domagoju Deliji, ekonomisti u splitskom Studentskom centru, Anti Čovi, djelatniku Županijskih cesta Split i Stipi Pletikosiću, djelatniku tvrtke Naprijed i nekada  istaknutom  rukometašu i kapetanu RK Kamičak.

‘U alkarskom tjednu počinjemo s provama i na Alkarskom trkalištu pridružit ćemo se alkarima. Iako je naš razmak u povorci bio tri metra, sada će on biti i povećan, a sve u cilju pridržavanja svih mjera i uputa epidemioloških službi i stožera civilne zaštite, od lokalne do nacionalne razine. Ova Alka u tom smislu je posebna, ali što je –  tu je, moramo se i na to naviknuti’, kazao je Ivo Vukasović, kojem je ovo 15. godina da predvodi momačku povorku kao arambaša.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh