TOMMY mel

Strani novinari, predvođeni Ashley Colburn posjetili Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 23 rujna, 2013
tz_sinj4

Izvor: Turistička zajednica Grada Sinja

U Sinju je proteklog vikenda boravila ekipa stranih novinara koja snima novi turistički serijal ‘Discover Croatia’.

Šest stranih novinara, Finkinja Violetta Teetor, Brazilac Mario Caparica Carlos, Amerikanci Florence i Mike Lince, Španjolka Anna Carrasco te Ashley Colburn, koja je ujedno i voditeljica serijala, na putovanju kroz Hrvatsku pišu svoje blogove. Novinari su se potaknuti željom za putovanjima samostalno javili za sudjelovanje u projektu, svima je strast zajednička ljubav prema putovanju i činjenica da još uvijek nisu posjetili Hrvatsku, osim Ashley. Ashley Colbrun dobitnica je nagrade Emmy za svoju reportažu iz Hrvatske ‘WOW Croatia’ snimljenu 2011. godine.

Na našem području novinari su, uz pratnju stručnog vodiča, posjetili Stari grad, Kamičak, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, šetalište A. Stepinca, Alkarsko trkalište i izvor Kosinac. Zasladili su se uštipcima, a PKD Gaj Laberije uveličala je nadgrobnu stelu Gaj Laberije rimskom stražom. Impresionirani su bili kanu safarijem na rijeci Cetini koju je organizirala udruga Carpe diem.

U konobi Potkova novinari su sami pripremali arambaše pod budnim okom šefice kuhinje. Sudionici Studentske alke pokazali su novinarima kako se gađa alka, nakon čega su novinari i sami pokušali te zaključili da je za to potrebna velika vještina. Jedino su nam u toj cijeloj priči nedostajali konji pa je posjet završen na sinjskom hipodromu.

Produkciju ovog projekta u cijelosti potpisuju Dhar media i TouristarTV, a serijal o Hrvatskoj bit će prikazan na web stranici Touristar TV-a u siječnju 2014. godine.

Više o projektu pročitajte na www.touristar.tv

fotografija

ferata@ferata.hr
0997370409