mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Šestanovac će dobiti školsku sportsku dvoranu, financira se sredstvima SDŽ

Autor/ica
Objavljeno: 13 svibnja, 2024
WhatsApp Image at

Izvor: www.dal,acija.hr

Ravnateljica Osnovne škole Dr. fra Karlo Balić iz Šestanovca Nada Utrobičić u ponedjeljak je, na sam Dan općine Šestanovac, potpisala ugovor s izvođačem o izgradnji dvodijelne školske sportske dvorane, čija je ukupna vrijednost 2,6 milijuna eura. Rok izvođenja je 16 mjeseci, a radovi će početi u lipnju.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban tom prilikom je izrazio zadovoljstvo jer se cijeli taj projekt financira matičnim sredstvima Splitsko-dalmatinske županije.

Prošle godine smo dovršili dvoranu u Dugom Ratu, a danas pokrećemo ovaj projekt u Šestanovcu. Čeka nas jako puno posla, a novim Nacionalnim planom oporavka i otpornosti je, zahvaljujući predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, osigurano jako puno financijskih sredstava kako bi do konca 2027. godine sve škole imale nastavu u jednoj smjeni. Mi ćemo također pripremiti projekte kako bi mogli biti na valorizaciji u resornom ministarstvu’, izjavio je župan.

WhatsApp Image at

Ravnateljica škole Nada Utrobičić zahvalila je županiji na naporima koji su uloženi kako bi se krenulo u ovaj projekt.

‘To je dokaz kako Splitsko-dalmatinska županija ulaže u Dalmatinsku zagoru, ne samo kroz ovaj projekt. Ovdje je Županija uložila u izgradnju drugog kata naše škole i mi imamo rad u jednoj smjeni. U područnu školu Blato na Cetini također je uloženo 1,2 milijuna kuna i sve su to investicije Splitsko-dalmatinske županije’, naglašava Utrobičić.

Župan je s izaslanstvom obišao radove na trasi županijske prometnice Šestanovac – Katuni, a razgovaralo se i o projektu katastarske izmjere koji se provodi na području Općine Šestanovac.

ferata@ferata.hr
0997370409