svabo

Simpozij Hrvatskog društva za ginekološku urologiju HLZ

Autor/ica
Objavljeno: 12 travnja, 2014

simpozij_ginekologa03

U Alkarskim dvorima jučer je održan simpozij kojeg je organiziralo Hrvatsko društvo za ginekološku urologiju Hrvatskog liječničkog zbora, u suradnji sa Sekcijom ginekologa primarne zdravstvene zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Na simpoziju se okupilo 70-tak zdravstvenih stručnjaka iz Zagreba, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, koje je u ime domaćina pozdravio dr. Ivan Nasić.

Dr. Nasić je istaknuo kako je značajno što se Simpozij održava u Sinju, mjestu iz kojeg su brojni zdravstveni djelatnici ginološke struke, koji uz Sinjsko rodiliše svoja znanja u radu, kao i u onom predavačkom dijelu, provode u najpoznatijim hrvatskim klinikama za ženske bolesti i porode. Nasić je također istaknuo važnost Simpozija zbog razmjene iskustava i razmišljanja iz struke među samim liječnicima.

U okviru Simpozija održano je 11 predavanja istaknutih stručnjaka, među kojima su predstojnici najboljih ginekoloških klinika u Hrvatskoj – zagrebačke Klinike u Petrovoj, splitske Klinike za ženske bolesti i porode, predstojnik urološke klinike KBC-a Zagreb i ostali. Predavanje su, između ostalih, održali prof. dr. sc. Slavko Orešković, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-Zagreb, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog društva za ginekološku urologiju Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr. sc. Deni Karelović, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split, doc. dr. sc Davor Librenjak iz KBC-a Split, dr. Strmo iz Astellas Pharma, prof. dr. sc. Klarica s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, stručnjaci iz KBC-a Zagreb: dr. sc. Župić, dr. sc. Kalafatić, prof. dr. sc. Kaštelan, doc. dr. sc. Mihaljević, prof. dr. sc. Babić, te prof dr. sc. Ante Ćorušić, priznati hrvatski liječnik i aktualni predsjednik Odbora za zdravstvo HDZ-a, koji često u javnosti kritizira najave novih zdravstvenih reformi aktualnog ministarstva zdravlja Ostojića.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon predavanja, prof. dr. sc. Ćorušić kritizirao je i ocijenio neuspješnima sve reforme zdravstva koje provodi aktualni ministar zdravlja Ostojić, te je istaknuo kako je osobno za decentralizaciju domova zdravlja.

 

‘Ja sam osobno pristaša ideje da najbolje medicinske usluge bolje funkcioniraju tamo gdje se sustav decentralizira, jer sigurno situaciju u Sinju znaju bolje doktori koji rade u Sinju nego doktori koji rade u Splitu’, kazao je prof. dr. sc. Ćorušić.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh