ALKARIC

Sinj: Izvršena primopredaja gradske vlasti

Autor/ica
Objavljeno: 7 lipnja, 2021
primopredaja

U uredu gradonačelnika Grada Sinja danas je održana primopredaja vlasti između dosadašnje gradonačelnice Kristine Križanac i novoizabranog gradonačelnika Mira Bulja.

primopredaja

Tom prilikom bivša gradonačelnica Križanac kazala je kako Grad svom nasljedniku predaje u jako stabilnom stanju.

‘Na računu Gradu Sinju ostavljamo nekih 29 milijuna kuna. Vjerujem da će se napraviti ogroman iskorak s Gradskim vijećem i da će ti novci biti usmjereni u razvojne projekte. Apsolutno nemamo nikakvu obvezu prema bilo kojem dobavljaču, nemamo kreditnu zaduženost i mislim da gradonačelnik može biti zadovoljan jer mu je Grad ostavljen u stabilnom stanju, s puno projekte dokumentacije i razvojnih projekata’, kazala je Križanac.

Preuzimajući Grad, novi gradonačelnik Bulj je kazao:

‘Dobili smo izvješća, mi ćemo ih analizirati, naravno da ćemo željeti čist početak pa ćemo pozvati i reviziju da utvrdimo činjenično stanje. Vidjet ćemo sada na sastanku s gradskom upravom koliko je ljudi na bolovanju, a koliko na godišnjem. Žalosti me što određeni pročelnici nisu došli na ovaj sastanak, što su otišli na godišnji ili ne znam gdje su. No, očekujem da od svih da ćemo svi zajedno stvoriti profesionalnu i učinkovitu gradsku upravu’, kazao je Bulj.

primopredaja

Njegov prvi korak bio je radni sastanak s dr. sc. Vukom Vukovićem s Instituta sinergije, znanosti i društva s kojim je razgovarao o uvođenju potpune transparentnosti proračuna Grada Sinja.

‘Očekujem da hitno krenemo sa što boljim pripremama za sve projekte koji nas čekaju, posebno iz EU fondova. Osnovni problem je učinkovita i transparentna gradska uprava.’

Grad Sinj bit će među prvim gradovima uz Hrvatskoj koji su uveli aplikaciju potpune transparentnosti gradskog proračuna. Dr. sc. Vuk Vuković ističe kako je to jedan os najboljih načina borbe protiv korupcije.

‘Ta aplikacija podrazumijeva da apsolutno svi troškovi budu dostupni javnosti – od malih stvari, poput ručkova i nekih putovanja do velikih javnih nabava, projekata itd. Cilj je s jednom takvom transparentnošću omogućiti da Grad Sinj dosegne jednu veću razinu otvorenosti prema svojim građanima i da na taj način pokaže da se nema što skrivati. Po nama, to je jedan od najboljih načina borbe protiv korupcije.’

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh