BANNER FERATA

Sinj: Jedna pedijatrica došla, druga odlazi…

Autor/ica
Objavljeno: 14 siječnja, 2020

Unatoč tome što je Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u sinjsku Ispostavu nedavno zaposlio još jednog pedijatra, sinjska pedijatrija i dalje će raditi sa dva tima.

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Marko Rađa kazao nam je kako je Dom zdravlja planirao oformiti treći tim i tako podignuti na višu razinu pedijatrijsku uslugu u Sinju. Stoga je krajem prošle godine u sinjski Dom zdravlja zaposlena još jedna pedijatrica, no zbog odlaska pedijatrice dr. Željke Vlastelica u inozemstvo, sinjska pedijatrija ipak će ostati na dva tima.

‘Od 10. mjeseca 2019. godine zaposlenica Doma zdravlja je pedijatrica Terezija Cvitković, koja je primljena kako bi se oformio treći tim. Čak smo se za pokretanje tog tima javili na natječaj HZZO-a u 11. mjesecu. Međutim, u međuvremenu je dr. Vlastelica odlučila da ide vani, tako da se treći tim ipak ne pokreće nego će nova doktorica preuzeti tim dr. Vlastelice. Dakle, ne ide na gore, ali nažalost neće biti ni bolje nego što je sada’, kazao je dr. Rađa.

Dr. Rađa ističe da nezaposlenih pedijatara na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje nema, no postoji nada da bi se na proljeće ponovno moglo razgovarati o oformljavanju trećeg tima na sinjskoj pedijatriji. Naime, dr. Rađa ističe kako ima najavu da će troje mladih kolega u proljeće polagati ispit.

‘Koliko imam informacije, jedna kolegica živi u Sinju, specijalizira za drugu ustanovu i vrlo rado bi se vratila. Hoće li se išta od toga ostvariti ili neće, kakav joj je ugovor s drugom ustanovom, to ne znam. Prvo bi ona ovo proljeće trebala položiti, a nakon toga ćemo sjesti, pregovarati i dogovarati što se može napraviti’, naglasio je dr. Marko Rađa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh