tramax

Sinj: Koncert Akademskog zbora Concordia discors

Autor/ica
Objavljeno: 25 rujna, 2018
concordia01

Akademski zbor Filozofskoga fakulteta u Zagrebu Concordia discors, mješoviti pjevački zbor koji djeluje od 2010. godine te okuplja 50-ak članova, studenata mnogih zagrebačkih fakulteta, sutra, 26. rujna održat će koncert u Sinju, u Dvorani Gospe Sinjske s početkom u 19 sati.

U sklopu zborskih putovanja članovi Zbora gostovali su u mnogim gradovima i mjestima u cijeloj zemlji i okolici, gdje osim nastupa upoznaju kulturne i prirodne znamenitosti kojima se određeni krajevi ponose. Posebno su ponosni na ostvarene projekte preko kojih su gostovali kod Hrvata izvan Hrvatske, kao i obogaćivanjem kulturnih događanja u malim mjestima u Hrvatskoj. Ove godine odlučili su otkriti čari Dalmatinskog zaleđa.

‘Koncert u Sinju je organiziran u sklopu višednevne turneje, koja će trajati od sutra, 26. rujna do nedjelje, 30 rujna. Sutra smo u Sinju, u četvrtak u Kninu, a u subotu i nedjelju u Livnu. Ova turneja nam je postala tradicija na karju svake akademske godine, na kraju mjeseca rujna’, kazala nam je gostujući u programu Hit radija članica Zbora, Sinjanka Antonia Barać, studentica 4. godine Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Zbor u svojemu radu sustavno potiče glazbeno stvaralaštvo studenata te naglasak daje djelima hrvatskih skladatelja, a njeguje i folklorne napjeve te svjetovna i duhovna djela klasičnih i suvremenih skladatelja.

U kratkome postojanju osvojio je više nagrada, dva srebrna te dvanaest zlatnih odličja i to na natjecanjima u Zagrebu, Barceloni, Veneciji i Pragu, natječući se u kategorijama klasičnoga i folklornog repertoara u mješovitom i ženskom sastavu.

Na inicijativu koordinatorice Zbora dr. sc. Tihane Petrović-Leš Zbor je osnovao Jurica Bošković uz pomoć sadašnjeg rektora dr. sc. Damira Borasa. Uz Juricu Boškovića za umjetnički se rad brinu Marina Jurković, Vinko Karmelić i Lobel Filipić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh