tramax

Sinj: Nezaposleni će ipak dobiti ovogodišnju božićnicu

Autor/ica
Objavljeno: 29 prosinca, 2018

Nezaposleni Sinjani ipak će dobiti božićnice za 2018. godinu, a osigurane su im i božićnice za 2019. godinu.

Tako je prihvaćajući amandmanski prijedlog gradskih vijećnika Joška Kontića, Zvonka Marasa, Ivane Šabić i Ante Šušnjare odlučilo Gradsko vijeće Grada Sinja prilikom donošenja gradskog proračuna za 2019. godinu.

Problem (ne)podjele ovogodišnjih božićnica nezaposlenima otvoren je polemikom gradskog vijećnika Mira Bulja i gradonačelnice Kristine Križanac, koja se na ovu temu proteklih dana vodila u medijima i gradskoj vijećnici.

Vijećnik Miro Bulj založio se za podjelu božićnica nezaposlenima, podsjećajući kako su iste na prijedlog Mosta podijeljene u 2017. godini i najavljene u proračunskim aktima za 2018. godinu. Naglašavao je kako nema nikakvih zapreka za ponovnu podjelu božićnica nezaposlenima i tražio od Gradonačelnice da to provede.

Gradonačelnica Kristina Križanac tvrdila je kako božićnice nezaposlenima nisu predviđene proračunom za 2018. godinu i kako su za neisplatu božićnica odgovorni gradski vijećnici koji nisu prihvatili njen prijedlog rebalansa kojim bi bila omogućena isplata ovogodišnjih božićnica nezaposlenima.

Ova tema ponovno je otvorena i u raspravi o gradskom proračunu za 2019. godinu. Već navedeni amandman četiri gradska vijećnika obrazložio je Joško Kontić.

Naglašavajući kako se božićnice nezaposlenima mogu podijeliti, podsjetio je kako je u donošenju proračuna za 2018. godinu navješteno kako će u njemu biti i božićnice za nezaposlene, te zaključio kako tehničku mogućnost podjele božićnica najbolje dokazuje činjenica da su one već podijeljene prošle godine. Dodao je kako su nezaposleni najmanje krivi zbog toga što nisu dobili božićnicu i u ime četiri gradska vijećnika predložio da se u proračunu za 2019. osiguraju sredstva za podjelu ovogodišnjih božićnica kao i božićnica za slijedeću godinu. Naveo je kako trenutno na birou za zapošljavanje ima 1.660 osoba s područja Grada Sinja, pa je prijedlog da se za ovogodišnje božićnice nezaposlenima osigura 350 tisuća kuna, a isti iznos predviđen je za božićnice nezaposlenima u slijedećoj godini.

Amandman 4 vijećnika je prihvaćanjem postao sastavni dio gradskog proračuna za 2019. godinu, pa bi nezaposlene Sinjanke i Sinjani u siječnju 2019. godine trebali dobiti ovogodišnju božićnicu, a u prosincu i božićnicu za slijedeću godinu.

Božićnica za nezaposlene bila bi jednaka već podijeljenoj božićnici za umirovljenike i iznosila bi 200 kuna.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh