miro bulj
hdz banner
sdp

Sinj nikada neće biti Senj!

Autor/ica
Objavljeno: 10 listopada, 2014
markovi konaci

Grafiti. Ti vječni iskazi ljudske volje i istine. Obično se pišu noću u strahu. Zato su vrlo često neugledno ispisani i nemaju očitost. Tu se upravo i krije njihova ljepota. Susretao sam u životu svakakve. Ljubavne, političke, ratne, navijačke.

Sinj je uvijek imao odlične grafite. Prvi kojeg se sjećam NOĆ JE U GRADU SIROČIĆI KRADU. Šta reći, zastaje dah.

Idemo dalje. J..EŠ GRAD KOJI NEMA MILU. To je naš grafit. On nam pokazuje sva naša obilježja.

Ratne godine iznjedrile su najbolji Sinjski grafit SINJ NIKAD NEĆE BITI SENJ. To je grafit za bogove.

Od posljednjih koji meni upadaju u oko je jedan mali na ‘košarci’ NEMA NAM POMOĆI. Ocrtava stvarnu našu situaciju. Dira u svaku poru našeg društva. Oni sportski većinom su košarkaški ŽIVOT JE LIJEP – SAMO ALKAR JE LJUBAV KOJA NIKAD NE PRESTAJE. Imamo stalnu poruku prema Alkaru.

Uvijek se sjetim velikog slova U na Križicama. Osvanulo crno U. Vlast ga pripitura u bilo. Opet crno U. Vlast ga pripitura, opet bili kvadrat. Crno U. Dovitljivi pripiturač oboji crno U u bilo U. Svi zadovoljni.

Ima puno dobrih grafita. Neko je na sarajevskoj pošti napisao OVO JE SRBIJA. Drugi tiho dodao. BUDALO OVO JE POŠTA. Kad su bile zadnje poplave u Bosni i most odnijela voda. Napisali JE.. GA HALIDE. To može samo Bosna.

Meni dva najbolja su Beogradska. Kad su nekim čudom srušili američki vojni avion napisali su OPROSTITE, NISMO ZNALI DA JE NEVIDLJIV. I po meni najbolji grafit svih vremena NATO, PREDAJTE SE, IZGIBOSMO!

Kad bi ja jutros pisao politički grafit napisao bi ZAJEDNO SJAŠITE. A grafit moj za sve Vas SUNCE DOLAZI NA PROZORČIĆ. VOLIM VAS.

Marko Buratović
https://www.facebook.com/marko.buratovic.7?fref=ts

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh