svabo

Sinj: Premijerno prikazan ‘Grijeh’

Autor/ica
Objavljeno: 21 kolovoza, 2021
grijeh

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ sinoć je u Sinju, u Gradskom kinu, premijerno izvodena nova predstava Dramske udruge Odande donde iz Hrvaca. Riječ je o drami, autora Ante Vrce, koja je prošle godine na Županijskoj smotri amaterskih kazališta održanoj u Kaštelima osvojila nagradu za najbolji novi tekst.

Radnja drame odvija se u današnje vrijeme u hrvatskoj metropoli, a prikazuje unutarnji nemir glavnog lika koji u iracionalnom strahu od smrti traži odgovore na egzistencijalna pitanja. Obrativši se za pomoć prijatelju iz prošlosti, koji živi sasvim drugim stilom života, na putu traženja vlastitog grijeha, kroz razgovor i niz slučajnosti, otkriva tajne i grijehe iz prošlosti svoga kuma i njemu bliskih osoba.

U predstavi su igrali Nena Marović, Ante Cvitković, Ante Vrca, Ante Doljanin i Stipe Malovan, koje je publika nagradila dugotrajnim pljeskom. Za ton i svjetlo bio je zadužen Josip Doljanin, a redatelj predstave je Ante Bošnjak Bare.

Predstava je izvedena uz poštivanje svih epidemioloških mjera, a kino dvorana bila je odlično popunjena s obzirom na to da je broj mjesta bio ograničen.

grijeh st
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh