fruhwald
otvorena vrata

Sinj: Propao prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 17 lipnja, 2013

gr_vijece170613

Sinjski gradski vijećnici u prvoj trci pogodili su ‘u ništa’! Prvi pokušaj konstituiranja novog Gradskog vijeća prošao je neuspješno jer nitko od četiri vijećnika predložena za dužnost predsjednika Vijeća nije dobio potrebnu većinu od 11 glasova!

Sukladno najavi svog predsjednika Tomislava Budimira, vijećnici HDZ-a (6) uz potporu vijećnika koalicijskog partnera  HSLS-a (1), za predsjednika Gradskog vijeća predložili su Hrvoja Markulina, nositelja koalicijske liste (HDZ-HSLS-HSS-BUZ) koja je na nedavnim lokalnim izborima dobila najviše glasova i vijećničkih mandata (7).

Vijećnici NL dr. Stipislava Jadrijevića (6), za predsjednika Vijeća predložili su Milana Smolju, koji je tu dužnost obnašao protekle 4 godine.

Koalicija SDP-HNS (4 vijećnika) za predsjednicu Gradskog vijeća predložila je čelnicu sinjskih socijaldemokrata Natašu Poparić, dok su vijećnici NL liste Mira Bulja (4) istakli kandidaturu svoga lidera Mira Bulja.

Očekivano, glasovanjem iskazana potpora pojedinim kandidatima samo je potvrdila postojeći odnos snaga u Gradskom vijeću. Sve 4 opcije glasovale su isključivo za svoga kandidata, ni jedan od predloženih kandidata nije dobio potrebnu većinu od 11 glasova, pa su se u drugi krug plasirali Hrvoje Markulin sa 7 i Milan Smoljo sa 6 glasova. Na tom broju glasova finalisti su i ostali, jer su vijećnici koalicije SDP-HNS i NL Mira Bulja i u drugom krugu glasovanja bili suzdržani. Nakon toga sjednica je prekinuta.

Tako je propao prvi pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća Grada Sinja. Slijedeća sjednica, slikovito rečeno ‘druga trka’, trebala bi se održati u roku od 30 dana, a ako vijećnici ni tom prilikom ne izaberu svoga predsjednika, u slijedećih 30 dana morala bi se održati i ‘treća trka’. Ako tom prilikom vijećnici ponovno pogode ‘u ništa’, očekuju nas novi izbori za Gradsko vijeće Grada Sinja.

Evo što su nam po završetku sjednice rekli čelnici političkih opcija iz Gradskog vijeća Grada Sinja.

Hrvoje Markulin

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/hrvoje_markulin170613.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

dr. Stipislav Jadrijević

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/stipislav_jadrijevic170613.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

Nataša Poparić

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/natasa_poparic170613.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

Miro Bulj

[ca_audio url_mp3=”https://www.ferata.hr/wp-content/uploads/2013/06/miro_bulj170613.mp3″ autoplay=”false” download=”false” html5=”true” skin= “small”]

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh