banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Sinj provodi mjere aktivne politike zapošljavanja

Autor/ica
Objavljeno: 21 siječnja, 2014

ciscenje_vojarne_sinj

Grad Sinj je već nekoliko godina uključen u mjere aktivne politike zapošljavanje koje provodi Vlada RH preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o dvjema mjerama: Program javnih radova i Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnoga odnosa. Obje ove mjere Grad Sinj provodit će i ove godine.

Program javnih radova u Sinju se provodi kontinuirano od 2006. godine i do sada je kroz njega prošlo oko 500 osoba. Ova mjera aktivne politike zapošljavanja namijenjena je dugotrajno nezaposlenim osobama koje su u evidenciji Zavoda 12, odnosno 6 mjeseci, ovisno o tome pripadaju li nekoj od posebnih skupina prema kriterijima HZZ-a.

Grad Sinj nastavit će s Programom javnih radova i tijekom 2014. godine. Javni poziv kandidatima već je objavljen i otvoren je do 28. siječnja. Na javni poziv mogu se javiti dugotrajno nezaposlene osobe s područja grada Sinja, koje nisu koristile ovu mjeru tijekom 2012./2013. godine. Programom javnih radova na šest mjeseci bit će zaposleno 80 osoba i to 40 na projektima socijalne skrbi u sinjskom Crvenom križu, a 40 na projektima zaštite, istraživanja, uređenja i održavanja objekata kulture i kulturno povijesne baštine u Kulturno-umjetničkom središtu Sinj.

Prema najavama iz Grada Sinja, zaposleni na Javnim radovima imat će bruto plaću u iznosu od 3.438,47 kuna i troškove prijevoza do 400 kuna mjesečno. Sredstva za isplatu plaća osigurat će Zavod za zapošljavanje i Grad Sinj koji je u Proračunu već osigurao 200 tisuća kuna za sufinanciranje Programa.

Druga mjera aktivnog zapošljavanja je Program stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, koji je namijenjen mladim osobama bez radnog iskustva da kroz stažiranje i pripravništvo i radnu praksu steknu prvo radno iskustvo. Ovu mjeru Grad Sinj je počeo provoditi 2011. godine i do sada je njome bilo obuhvaćena 31 osoba. Grad Sinj će u narednih mjesec dana objaviti novi poziv za zapošljavanje po ovom Programu za novih 17 polaznika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh