tramax

Sinj u znaku pršuta

Autor/ica
Objavljeno: 22 ožujka, 2018
sajam_prsuta1-1

U Sinju će sutra, 23. ožujka u hotelu Alkar početi dvodnevni ’13. Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj 2018.’.

Već danas počele su aktivnosti oko održavanja Sajma, ali su zatvorene za javnost. Naime, danas će se održati ocjenjivanje pršuta.

‘U tijeku je ocjenjivanje 18 pristiglih pršuta od strane stručnog povjerenstva kojeg predvode Mladenka Šarolić i Ivo Delonga. Oni će do večeras, po propisanim parametrima koje je sa suradnicima utvrdio dugogodišnji predsjednik povjerenstva pokojni dr. sc. Mirko Gugić, ocijeniti i kategorizirati pršute, a najboljima će priznanja biti uručena u subotu poslijepodne na zatvaranju Sajma’, kazala je Ana Barać, direktorica Poduzetničkog centra Sinj, organizatora Sajma.

Barać je kazala kako će se i ove godine na Sajmu predstaviti izlagači iz Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

‘Za Sajam se prijavilo oko 75 izlagača iz Hrvatske i BiH. Za sada imamo prijavljene izlagače dalmatinskog, drniškog, krčkog i istarskog pršuta te individualne proizvođače pršuta. Osim suhomesnatih proizvoda na Sajmu će biti izložene i ostale delicije kao što su sir, maslinovo ulje, soparnik, kruh ispod peke, vina te autohtoni suveniri i rukotvorine našeg kraja’, kazala je Barać.

Kao i prethodnih godina, pripremljen je i prigodni kulturno umjetnički program, a ovogodišnji Nacionalni sajam pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda, osim promotivnog i ocjenjivačkog karaktera imat će i revijalni te edukativni dio, jer će se posjetitelji na brojnim stručnim predavanjima moći informirati o načinu proizvodnje i plasmanu suhomesnatih proizvoda, posebice pršuta.

U sklopu Sajma Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Agencija za plaćanje u poljoprivredi organiziraju manifestaciju ‘Naše domaće, sada i ubuduće’, te druge novitete iz Programa ruralnog razvoja koji će biti predstavljeni sutra od 10 sati.

‘Svečani program otvaranja počinje u 11,30 sati, nakon čega su svi posjetitelji pozvani na radni ručak s ministrom Tomislavom Tolušićem u sklopu manifestacije ‘Naše domaće, sada i ubuduće’ te razgledavanje izloženih asortimana’, kazala je Ana Barać.

Ulaz na Sajam je slobodan, a cijeli program 13. Nacionalnog sajma pršuta pogledajte OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh