lady

Sinj: Vozio s 2,40 promila alkohola

Autor/ica
Objavljeno: 10 siječnja, 2022
policija

U subotu ujutro, 09. siječnja 2022. godine, dvadeset minuta iza ponoći policijski službenici Policijske postaje Sinj, tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, zaustavili su osobno vozilo kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao 31-godišnji muškarac za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,40 g/kg u organizmu.

Muškarac je doveden u službene prostorije, te mu je izdana naredba o zadržavanju do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je kriminalistički obrađen i odveden nadležnom prekršajnom sudu uz optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio prekršaje iz čl.289. st.1. i 199.st.2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Obzirom na postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih teških prometnih prekršaja te na utvrđen visoki stupanj alkoholiziranost, kao i činjenicu da je muškarac do sada više puta prekršajno kažnjavan za istovrsne prekršaje, sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 8 dana, te je odveden u zatvor.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh