extrametal

Sinjani ekipni pobjednici 30. Alkarskog padobranskog kupa

Autor/ica
Objavljeno: 3 kolovoza, 2020
pad kup

Završen je 30. Alkarski padobranski kup. Ekipa Sinj 1 Aerokluba Sinj zauzela je ekipno prvo mjesto te je vratila pobjednički pokal u Sinj.

Pretprošle godine Sinjani su bili pobjednici u ekipnoj konkurenciji, a lani im je taj naslov ‘preotela’ padobranska reprezentacija RH. Ove godine kup je odskakan kroz četiri serije, jer je jaka bura poremetila raspored i program natjecanja u nedjeljno prijepodne. Ekipa Sinj 1 ostvarila je 46 punata i 106 kaznenih centimetara, dok je drugoplasirana ekipa Aerokluba Osijek imala 39 punata i 102 centimetra. Trećeplasirana je bila druga sinjska ekipa Sinj 2, četvri Mix Krila Kvarnera – Croatia Zagreb, a peto mjesto pripalo je ekipi splitskog Gravitona.

U pojedinačnom poretku naslov Slavodobitnika 30. Alkarskog padobranskog kupa ponio je Nedjeljko Brdar iz padobranskog kluba Krila Kvarnera s 12 punata i 6 kaznenih centimetara ispred Helene Janson iz Aerokluba Osijek koja je skupila 12 punata i 11 kaznenih centimetara.

pad kup

Nastupalo je ukupno 20 natjecatelja iz Osijeka, Krila Kvarnera Rijeka, Croatia Zagreb, Graviton Split i domaćin Aeroklub Sinj.

‘Natjecanje je održano u skraćenoj varijanti gdje smo zbog bure preko 8 m/sek. proglasili pobjednike nakon četiri serije a ne nakon šest kako je bilo planirano. Uz to, nismo završili ni našu internu ‘Padobranski Alku’, a skokovi za nju provest  će se u skorom narednom razdoblju’, kazao je Matko Vuković, direktor ovogodišnjeg kupa.

‘Uspjeli smo na primjeren način održati ovo tradicionalno padobransko natjecanje koje ove godine, nažalost, nije imalo obilježje međunarodnoga zbog globalne epidemiološke situacije. Zadovoljan sam kvalitetom skokova, a naročito jer su naši članovi ponovo ekipni pobjednici. Čestitam svim sudionicima, posebno Slavodobitniku Alkarskog padobranskog kupa koji ovaj put dolazi iz jednog od najjačih padobranskih središta, a to je Rijeka. Zahvaljujem se u ime domaćina svim našim donatorima koji su i u ovim nepovoljnim i složenim prilikama prepoznali naše napore i vrijednosti te nam pomogli da natjecanje protekne na nivou kako mu i dolikuje’, kazao je predsjednik Aerokluba Sinj Zvonko Kovačević, koji je ujedno bio i glavni sudac natjecanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh