REMAX

Sinjani odali počast ubijenima na Ovčari

Autor/ica
Objavljeno: 20 studenoga, 2020
MIMOHOD OVČARA

U okviru ovogodišnjeg sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje danas je u Vukovaru upriličen prigodni program ‘Ovčara – vječna rana’. Događaj je organizirala Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Nakon prigodnoga programa i molitve na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru krenuli su prema masovnoj grobnici na Ovčari u mimohodu Vi ste naš ponos – mi smo vaša snaga. U mimohodu je sudjelovalo stotinjak osoba, uglavnom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Mimohod se održava već 13 godina u organizaciji Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Na ovom mimohodu kao i svih ovih godina sudjelovala su izaslanstva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetinskog kraja.

ovčara

Iz Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinj pozivaju građane da danas ostanu u svojim domovima i zapale lampione u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje te civilne žrtve Domovinskog rata – žrtve masovne grobnice Ovčara. Iz Udruge pozivaju sve građane da fotografije lampiona s nazivom mjesta u kojem su zapaljeni, pošalju na mail: udrugadjece.pnhb@gmail.com ili porukom na Facebook kako bi mogli objediniti sve fotografije u galeriju te iste objaviti na mrežnoj stranici udruge www.udpnhbdr.hr

Izaslanstva Udruge poslijepodne će položiti cvijeće i upaliti svijeće kod Spomen obilježja poginulim braniteljima, ispred zgrade gradske uprave u parku Hrvatskih branitelja, kod spomen obilježja Ivici Poljaku Sokolu i Andriji Alčiću na sportskom centru koji nosi njihovo ime i u prostorijama Udruge gdje su istaknute fotografije poginuli Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

soba
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh