BANNER FERATA

Sinjani ponovo u lovu na lignju

Autor/ica
Objavljeno: 7 studenoga, 2014

zane i svemo

U organizaciji restorana Gariful, na Hvaru će se danas i sutra održavati Peškafondo 2014. – lov na lignje. I ove godine u lovu će sudjelovati natjecatelji iz Sinja.

Ovogodišnji Peškafondo okupit će najbolje hrvatske ribolovce, kuhare, kuhare amatere, ugostitelje i brodograditelje. Podsjećamo, prije dvije godine u lovu na lignje sudjelovali su Sinjani Damir Alebić Žane i Svemir Šimac Svemo koji su zabilježili sjajan uspjeh – s ulovom od 3,36 klilograma liganja osvojili su drugo mjesto. Žane i Svemo i ove će godine u lov na lignje, a uz njih bit će još 15-ak naših sugrađana.

Prema riječima organizatora ovogodišnjeg Peškafonda Ivana Gospodnetića, natjecanje se trebalo održavati danas i sutra, no zbog lošeg vremena natjecateljski dio programa prebačen je za sutra.

‘Krenit će se oko 2 ipo ure s brodovima ispred restorana Gariful. Tu će vaši i naši Sinjani napraviti arambaše za sve, već su sve pripremili i lipa fešta nas čeka. Onda će svi skupa isploviti na more, imamo dosta prijavljenih. Imat ćemo preko 40 brodica po tri osobe, otprilike 120 ljudi, među kojima je 15-ak vaših Sinjana’, kazao nam je Ivan Gospodnetić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh