ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Sinjani prvaci U-18 u ragbiju

Autor/ica
Objavljeno: 31 svibnja, 2021
rk sinj juniori

Na SC ‘Ivan Poljak Sokol i Andrija Alčić’ u Sinju jučer je odigrano PH za juniore U 18, u kojem je Sinj slavio u finalu i podigao pehar!

Sinj je otvorio susret s ekipom Nade i već od prvih minuta poveo preko Gašpara. No, tada dolazi do pada koncentracije i nervoze kod mladića trenera Grčića, koje je Nada vješto iskoristila i završila susret u svoju korist (19:5).

Nakon toga ekipa Zagreba rutinerski je svladala ekipu Mladosti, koja nije mogla pružiti realan otpor momcima trenera Bartulića (0:31).

Sinj je pauzu iskoristio za zbijanje svojih redova, nakon čega je na teren izašao pun samopouzdanja te je dominirao u susretu protiv jakog Zagreba, kojeg je pobijedio rezultatom 0:31.

Nada je u jakom ritmu savladava ekipu Mladosti rezultatom 34:0 te se prometnula u favorita turnira, dok je Sinj nakon toga rutinerski savladao ekipu Mladosti rezultatom 0:33 te osigurao prolaz u finale.

Pravo iznenađenje priredili su momci Zagreba koji su pokazali pravu zrelost, te su dominirali nad favoritima Nade rezultatom 28:12, ali kako se poklopimo da međusobna skor razlika odlučuje Nada je otputovala u finale, a Zagreb u borbu za 3. mjesto.

U finalu su mladići trenera Grčića dosegnuli vrhunac. U prvom poluvremenu susret su obilježili sjajni prodori Prološčića i Marina Šušnjare koji su osigurali sigurnih 19:0. U drugom poluvremenu Sinj je još više podigao tempo te je finalni susret završio s visokih 38:5. Posljednjim sučevim zviždukom krenulo je veliko slavlje, a trener Grčić nije krio zadovoljstvo sjajnom igrom i karakterom svojih momaka.

Konačni poredak:
1. Sinj
2. Nada
3. Zagreb
4. Mladost

Za RK Sinj nastupili: L. Prološčić, M. Filipović-Grčić, A. Mateljan, Marino Šušnjara, Mislav Šušnjara, M. Radan, L. Gašpar, L. Vučemilo, D. Domazet, N. Barać, M. Cvitkovi, N. Batarelo

Dodajmo kako je u subotu, 29. svibnja održan i reginalni turnir PH u sedmici za seniore, gdje su sudjelovale ekipe Sinja, Makarske rivijere, Nade I i Nade II. Na regionalnom turniru igralo se po sistemu svako sa svakim, gdje je Sinj ostvario visoke pobjede nad ekipom Nade II i Makarskom rivijerom, dok je u ogledu s Nadom I izgubio tijesnim rezultatom 21:14, te na taj način zauzeo drugo mjesto, čime je ostvaren temeljni cilj plasmana na završni turnir u regiji sjever, gdje će igrati ekipe Nade I, Sinja, Nade II, Mladosti, Zagreba i Novog Zagreba.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh