Sinjani spalili Covid mutirani soj

Autor/ica
Objavljeno: 16 veljače, 2021
krnje

Za sva zla koja su se dogodila u proteklih godinu dana Sinjani su danas osudili i spalili Covid mutirani soj.

Nepovoljna epidemiološka situacija spriječila je održavanje krnjevalskih svečanosti, no Sinjani ipak nisu dopustili da tradicija propadne. Stoga su u Krnjevalskoj udruzi grada Sinja odlučili napraviti i spaliti krnju, kojeg je i ove godine u svojoj kućnoj radionici izradio Zoran Šabić. Nekolicina članova udruge danas se umačkarala i dovezla krnju na Pijacu, gdje su ga osudili i spalili za sva zla, a spaljivanje su popratili građani koji su se u tom trenutku zatekli u centru grada.

U ulozi predsjednika Krnjevalske udruge danas se našao Ivan Milošević Saki, budući da je predsjednik Dino Gulam prije tjedan dana dobio pozitivan nalaz na koronavirus.

‘Nismo se okupljali, nismo imali nikakve dozvole od stožera. Danas se okupilo nas 15. Krnju smo napravili kod Zorana Šabića koji već godinama radi krnjevala, ovim putem mu se još jednom zahvaljujem. Zapalili smo krnjevala, održali tradiciju i sad idemo svi svojim kućama. Nema bala u hotelu niti drugih popratnih sadržaja koje smo prije imali. Krnje predstavlja Covid i smrt, što je simbolično. Kriv nam je što nismo mogli ostvariti sve projekte koje smo obećali i za sve loše što se dogodilo u prošloj godini’, kazao je Saki, obećavši kako će se potruditi da krnjeval dogodine bude spektakularan i pozvao sugrađane da ih podrže u tome.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh