HEP kultura Alkar

Sinjani spalili krnju – Mladena Bajića

Autor/ica
Objavljeno: 5 ožujka, 2014
ferata_5

Foto: Krešimir Tiganj

U organizaciji Krnjevalske udruge grada Sinja, jučer je održan sinjski Krnjeval kojim su završene ovogodišnje pokladne svečanosti. Pred mnoštvom okupljenih Sinjana, članovi Krnjevalske udruge, koji su ove godine bili odjeveni u Štrumpfove, spalili su Gargamela koji je predstavljao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Mačkarana povorka u poslijepodnevnim satima uputila se od kuće Tripalo te, unatoč lošim vremenskim prilikama, u veselom tonu prodefilirala užim središtem grada. Na glavnom gradskom trgu – popularnoj Pijaci dočekalo ih je mnoštvo umačkaranih sugrađana, koji su s nestrpljenjem čekali presudu i spaljivanje krnje.

Uz pjesmu i ples, Sinjani su za sva zla u protekloj godini osudili i spalili Gargamela koji ‘uvijek lovi, a nikad ne ulovi’, a koji je predstavljao lik glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Po završetku Krnjevala predsjednica Krnjevalske udruge grada Sinja Jadranka Jadra Maleš izrazila je zadovoljstvo time što je sve proteklo u redu.

‘Bilo je sve u redu, samo nas je malo kiša omela. Ali, sve u svemu, ja sam zadovoljna kako smo to odradili. Mislim da su ljudi bili zadovoljni, na Pijaci se okupilo puno ljudi. Trudili smo se i mislim da smo bili dobri ovako odjeveni kao štrumpfovi. Nakon toga, u prostorijama udruge, u kući Tripalo imali smo zajedničku večeru i ples koji su potrajali do sitnih sati’, kazala nam je Jadra Maleš.

Dio atmosfere s ovogodišnjeg sinjskog Krnjevala donosimo u fotogaleriji…

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh