fruhwald

Sinjani uživali u predstavi ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’

Autor/ica
Objavljeno: 28 srpnja, 2021
dujo manzan mate manistra

‘Dujo Manzan i Mate Manistra’ ponovno su oduševili sinjsku publiku.

Kultna predstava Sinjskog pučkog kazališta izvedena je u utorak u gradskom kinu, u okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’

dujo manzan mate manistra

Ulogu orguljaša Duje Manzana ovoga puta igrao je predsjednik sinjskih kazalištaraca Željko Viculin, koji je ujedno režiser i scenograf predstave, dok je Matu Manistru ponovno igrao Lovrin Tomašević. Sjajno se u ulozi šjora Ane, Dujine žene snašla Ljiljana Živalj Budimir, a jednako sjajni bili su Dinko Franchini (Martin Puvalo), Marko Bešlić (Filip Bilanija) i Petra Ugrin (Jela), ali i svi ostali koji su se pojavili na sceni. Sliku Sinja otprije gotovo 160 godina upotpunili su članovi klape Morlaci.

dujo manzan mate manistra

‘Mislim da smo korektno ovo odradili. Neću reći super odlično, ipak i ova vrućina utječe na glumce, ne znam jeste primijetili, ali non-stop smo se brisali, hladili… malo dekoncentracije bude, ali evo, po ovoj završnoj sceni i pljesku publike, mislim da smo ispunili očekivanja. Mi smo zadovoljni, a nadamo se da je i naša publika’, kazao je Željko Viculin.

dujo manzan mate manistra

Lovrin Tomašević igrao je u brojnim predstavama Sinjskog pučkog kazališta, no ova mu je, kaže, najdraža.

‘U ovoj predstavi sam već oho-ho, prominio sam dosta uloga, samo još Dujo nisam bio. Ovo mi je najdraža predstava, guštan u njoj igrat. Pripremali smo se dugo, malo nas i korona zezala, ali evo istrali smo u kraj i stvarno je bilo extra, baš sam zadovoljan’, kazao je Lovrin Tomašević.

A u ulozi šjora Ane guštala je snašla Ljiljana Živalj Budimir, koja je nakon predstave kazala:

‘Prava sam vlaška žena (smijeh). Zadovoljna sam što je prošlo sve u redu, mislim da su svi bili dobri, da je dobro ispalo. Čestitam svim kolegama, po mom mišljenju stvarno su svi bili dobri, posebno ova naša dica.’

Dodajmo kako je predstava izvedena u prigodi obilježavanja 140 godina od osnutka Glumačkog građanskog društva, 65 godina od osnutka Sinjskog pučkog kazališta i 100-te obljetnice dramatizacije teksta ‘Dujo Manzan i Mate Manistra’.

dujo manzan mate manistra
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh