Sinjanin gol na ispitivanju pred državnim odvjetnikom

Autor/ica
Objavljeno: 31 listopada, 2020
policija

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić potvrdila nam je da su u srijedu, 28. listopada policijski službenici PP Sinj postupali prema 45-ogodišnjem muškarcu, vezano uz dojavu da je isti prijetio osobama.

Policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile, u cilju savladavanja otpora, upotrijebili sredstva prisile nad 45-ogodišnjakom koji je uhićen i doveden u službene prostorije. S obzirom na svoje ponašanje odveden je na pregled u bolnicu u Splitu odakle je otpušten te je priveden u Policijsku postaju kako bi se dovršilo kriminalističko istraživanje.

‘Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 45-ogodišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prijetnje te je istoga dana, uz kaznenu prijavu, priveden pritvorskom nadzorniku’, kazala nam je Lolić.

Za vrijeme zadržavanja u policijskoj pritvorskoj jedinici, s obzirom na stanje i ponašanje 45-ogodišnjak je ponovo odvezen na pružanje liječničke pomoći u bolnicu, odakle je nakon pregleda otpušten. Pošto je prilikom vraćanja u policijsku pritvorsku jedinicu isti odbijao izaći iz službenog vozila, nad istim su policijski službenici opet upotrijebili sredstva prisile.

‘Za vrijeme boravka u policijskoj pritvorskoj jedinici 45-ogodišnjak se skinuo gol te se odbijao obući. O svemu je izviješten nadležni državni odvjetnik s kojim je dogovoreno da se 45-ogodišnjak, bez obzira na situaciju, dovede na ispitivanje u zakonskom roku, što je i učinjeno 29. 10. tijekom jutra. Postupajući po usmenom nalogu nadležnog državnog odvjetnika policijski službenici su prekrili dekom 45-ogodišnjaka te je uz preventivnu uporabu sredstava zavezivanja priveden na ispitivanje kod nadležnog državnog odvjetnika. Prilikom ispitivanja 45-ogodišnjak je udario nogom o stol s kojeg su na pod pali dijelovi računala. Policijski službenici su, s obzirom na ponašanje 45-ogodišnjaka, ponovno nad njim uporabili sredstva prisile, te je službena radnja kod nadležnog državnoj odvjetnika izvršena do kraja’, izvijestila je glasnogovornica PU SD Antonela Lolić.

Na mjestu događaja obavljen je očevid te je utvrđeno da je oštećen stol. U odnosu na navedeni događaj u uredu Županijskog suda policijski službenici provode istraživanje.

Lolić dodaje kako 45-ogodišnjak tijekom policijskog postupanja nije zadobio tjelesne ozljede.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh