BANNER FERATA

Sinjanin u redovima državnog prvaka

Autor/ica
Objavljeno: 10 kolovoza, 2013

gvaslijije_mitu2

Nakon 15 kvalifikacijskih turnira iznimno uspješne sezone Beko basket toura, prošlog tjedna u Rijeci se održao završni Masters najboljih hrvatskih 3×3 ekipa. Pobjednik natjecanja je ekipa General Vasilije Mitu za koju je nastupao i sinjski košarkaš Igor Musulin.

Sinjanin Igor Musulin, diplomirani kineziolog, košarkom se bavi od malih nogu. Do 18. godine igrao je za sinjski Alkar, a potom se zbog studija preselio u Zagreb gdje je nastupao za tri košarkaška kluba – Rudeš, Moslavinu iz Kutine i Šanac iz Karlovca. Nakon studija, košarkom se nastavio baviti rekreativno. Za naš portal prepričao je put do osvajanja titule prvaka Hrvastke.

‘Ovaj turnir se odvijao na riječkom Korzu, a sudjelovalo je 9 ekipa. U grupi smo imali 4 utakmice, i sve četiri su bile teške. Tu smo imali omjer pobjeda 4:0 te kao prvi u skupini plasirali se u polufinale. U polufinalu smo se susreli sa čakovečkom momčadi. To je bila najdramatičnija utakmica turnira. Jer smo kod rezultata 18:18 ostali sa samo dva igrača. No na kraju smo ipak uspjeli izvući pobjedu 21:18. Potom smo se u finalu sastali sa starim znancima, ekipom Cedevita Statist iz Splita, koji su prošle godine bili prvaci Europe i viceprvaci svijeta. Bila je to još jedna teška utakmica, pri rezultatu 20:19 ispala im je lopta pa smo na kraju sretno i spretno došli do pobjede. Ali mislim da smo sasvim zasluženo pobijedili jer smo bili bolja ekipa’ naglasio je Igor Musulin.

Ovom pobjedom ekipa General Vasilije Mitu, za koju su osim Musulina nastupili Ivica Cvitanović (Rama), Ivan Kovačević (Tomislavgrad) i Željko Palavra (Vitez), plasirala se na Masters u Lausanni u Švicarskoj koji će se održati 30. i 31. kolovoza. Dvije najbolje ekipe s tog Mastersa plasirat će se na svjetski Masters koji će se održati u Istanbulu 4. i 5. listopada.

‘To su kao neslužbena prvenstva europe i svijeta. U cijelom svijetu ima ukupno 5 Mastersa, od toga 2 u Europi, Lausanna i Prag. Po dvije najbolje ekipe sa svakog mastersa idu u Istanbul na veliku završnicu.’

Igor Musulin ističe kako ekipa General Vasilije Mitu trenutno traži sponzore, stoga pozivaju sve zainteresirane za sponzoriranje da im se jave.

gvasilije_mitu3

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh