Sinjanin u utrci za EU parlament

Autor/ica
Objavljeno: 7 travnja, 2014

ivan_sablic1

Hrvatske građane očekuje najduža izborna kampanja od neovisnosti Lijepe naše. Naime, 25. svibnja održat će se izbori za Europski parlament, a u utrci za 11 hrvatskih mjesta u EU parlamentu natjecat će se 275 kandidata na 25 lista. Među njima će se naći i jedan Sinjanin.

Na 10. mjestu liste koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS, koju predvodi Andrej Plenković nalazi se Sinjanin Ivan Sablić (HDZ).

Ivan Sablić je diplomirani inženjer pomorsko-ribarske tehnologije (marikulture), dugogodišnji član HDZ-a te jedan od osnivača Mladeži HDZ-a u Sinju. Nakon odlaska u inozemstvo postaje član stranke u Frankfurtu, od 2002. godine Koordinacije HDZ-a Srednja Njemačka. Trenutno je zaposlen kao ugovorni diplomat, kao vice konzul u Generalnom konzulatu RH u Stuttgartu, između ostaloga i na poslovima savjetnika za gospodarstvo – gospodarska diplomacija.

Komentirajući svoju kandidaturu za EU parlament Ivan Sablić je kazao:

‘Zadnje 2-3 godine intezivno sam radio i još uvijek radim na poslovima gospodarske diplomacije. Pokrenuo sam određene inicijative, bilo je više konkretnih poslova ostvarenih između hrvatskih i njemačkih tvrtki, više gospodarskih inicijativa, tako da je nekako kroz to Stranka prepoznala moj rad i čast mi je nalaziti se na listi HDZ-a i koalicijskih partnera za Europski parlament. Vjerujem da će i moji sugrađani iz Sinja to prepoznati’, istaknuo je Sablić.

Ivan Sablić ističe kako će kroz izbornu kampanju pokušati staviti naglasak na konkretne gospodarske projekte te politiku zapošljavanja i politiku transfera tehnologija. Europu vidi kao šansu te se nada da će jednog dana život u Hrvatskoj funkcionirati kao što sada funkcionira u Njemačkoj.

‘Za to imamo pretpostavke. Mi smo jedan pametan i radišan narod. Mislim da zajednički možemo napraviti puno toga. Otvaraju nam se velike mogućnosti kroz kohezijske EU fondove. Sadašnja Vlada nije pokazala da se može nositi s europskom politikom. Mislim da lista koju nudi HDZ sa svojim koalicijskim partnerima može odgovoriti tom europskom izazovu’, zaključio je Ivan Sablić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh