‘Sinjanke se znaju izboriti za ono što žele’

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2013

sandra_ivana

U emisiji Hit radija ‘Jednakost’, kojoj je tema bila ravnopravnost spolova u javno-političkom životu, danas su gostovale sinjske vijećnice Sandra Levantin Kovač s NL Mira Bulja i Ivana Šabić s NL dr. Stipislava Jadrijevića.

Levantin Kovač i Šabić istaknule su kako se ne smatraju političarkama, te kako su se politikom počele baviti na poziv svojih prijatelja, nositelja lista na kojima su se kandidirale, Mira Bulja i dr. Stipislava Jadrijevića.

Iako su u Gradskom vijeću Sinja, koje broji 21 vijećnika, samo četiri žene: Ivana Šabić i Vesna Poljak (NL dr. Jadrijevića), Sandra Levantin Kovač (NL Miro Bulj) i Nataša Poparić (SDP), gošće su kazale kako je zastupljenost žena u javno-političkom životu Sinja dobra. Podsjetile su kako su trenutno na čelu dva najvažnija gradska resora, UO za financije i UO za gospodarstvo, te dvije gradske tvrtke, GZ Kukuzovac i DV Bili Cvitak, upravo žene. Istaknule su i kako su žene na čelu dvije političke stranke u Sinju (HSLS i SDP).

Gošće emisije složile su se kako bi se žene trebale više uključiti u politiku, te da to najviše ovisi o njima i njihovom angažmanu. Za Sinjanke su kazale kako su one jake i uporne žene koje se znaju izboriti za ono što im je važno u životu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh