semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinjski arambaši i uštipci zamirisali Vukovarom

Autor/ica
Objavljeno: 5 svibnja, 2018
vukovar_festival1

U Vukovaru je jučer održan prvi Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija koji je okupio brojne izlagače iz cijele Hrvatske, a cetinski kraj predstavljali su KUD-ovi ‘Cetina’ i ‘Milan Begović’.

Festival je to koji okuplja i prezentira različite turističke manifestacije koje se tijekom godine održavaju u različitim dijelovima Hrvatske. Ovaj prvi festival odražava se u prigodi obilježavanja Dana Grada Vukovara. U središtu herojskog grada predstavljeni su brojni kulturni i gastronomski sadržaji. Cetinski kraj predstavljali su KUD ‘Cetina’ iz Sinja i KUD ‘Milan Begović’ iz Vrlike. Članovi sinjskog kulturno-umjetničkog društva, uz potporu Grada Sinja, donijeli su sa sobom 303 arambaša, a na licu mjesta spremali su sinjske uštipke te ih darivali Vukovarcima i njihovim gostima.

vukovar_festival5

Uz gastronomski dio, Sinjani su izložili autohtone rukotvorine i predmete od drva. Članovi KUD-a ‘Milan Begović’ također su za sve posjetitelje vukovarske svečanosti pripremali vrličke uštipke, a posebno su oduševili izvedbom završnog kola iz opere ‘Ero s onoga svijeta’, nijemim kolom i vrličkim napjevima.

vukovar_festival6
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh