Sinjski, dalmatinski i hrvatski HIT!

Autor/ica
Objavljeno: 24 prosinca, 2013
sinj_2013

Zaključno ovogodišnje istraživanje slušanosti hrvatskih radio postaja donosi sjajne vijesti sinjskom HIT radiju i njegovim slušateljima.

Prema istraživanju koje je De Facto Produkcija provela u posljednjem kvaratalu ove godine, HIT radio je uvjerljivo najslušanija radio postaja na području Sinja i Cetinske krajine. Na svom domaćem terenu HIT bilježi čak 84,5% slušanosti, što je najveća stopa pojedinačne područne slušanosti na razini cijele Hrvatske. Na sinjskom području, ostalih 7 velikih radio postaja koje odreda spadaju u nacionalni TOP 10, zbirno bilježe 69% slušanosti, ili 15,5% manje od HIT radija.

HIT radio se u posljednjem ovogodišnjem kvartalu vratio i na 3. mjesto slušanosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ispred HIT-a su objektivno nedodirljivi – Radio Split i Radio Dalmacija, ali sinjskoj radio postaji na ovom području leđa gleda 20. ostalih radio postaja na čelu s najslušanijom hrvatskom postajom – Narodnim radijom.

zupanija_2013

Ovo 3. mjesto na razini Splitsko-dalmatinske županije, ujedno znači i 3. mjesto na području cijele Dalmacije. Zanimljivo je da je sinjski HIT radio 5. po slušanosti na području Splita, a ispred njega tu su samo splitske radio postaje – Radio Dalmacija, Radio Split, Jadranski radio i Radio riva.

Na nacionalnoj ljestvici slušanosti HIT radio nalazi se na 18. mjestu od ukupno 159 radio postaja. Važno je naglasiti da su sve radio postaje koje se na toj ljestvici nalaze ispred HIT radija – nacionalne, regionalne ili županijske/zagrebačke.

Kada su u pitanju samo lokalne radio postaje, HIT radio je najslušanija lokalna radio postaja u Dalmaciji i spada u nacionalni TOP 5.

No uza sve ove sjajne rezultate, Hitovcima je svakako najvažnije da je HIT radio apsolutni gospodar etera Sinja i Cetinske krajine, pa se ni ovom prilikom ne propuštaju zahvaliti svojim vjernim slušateljima na povjerenju koje im ukazuju već 8 godina.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh