fruhwald
otvorena vrata

Sinjski Laburisti protiv povećanja cijene vode

Autor/ica
Objavljeno: 27 rujna, 2013
logotip-hrvatski-laburisti

Sinjski Laburisti uputili su priopćenje za javnost u kojem se protive najavljenoj odluci o uvođenju naknade za razvoj javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području grada Sinja, jer bi se njome, smatraju laburisti, cijena vode povećala 10 do 20 posto.

‘Dodatna kuna ili dvije kune po metru kubnom potrošene vode smatramo bahatošću, bezobrazlukom i socijalnom neosjetljivošću gradske vlasti, koja nastavlja s neracionalnim trošenjem novca svojih građana. Riječ je o novom nametu s isključivim ciljem punjenja računa gradskog poduzeća ‘Vodovod i čistoća’, istog onog koji godišnje troši 60 tisuća kuna na mobilnu telefoniju, pa nam dosadašnje iskustvo nalaže sumnjati u namjensko ulaganje dobivenih sredstava. Uvjereni smo da će novac prikupljen poskupljenjem vode potrošiti na plaće prekobrojno zaposlenih, daljnja uhljebljivanja podobnih, mobitele i gorivo za ogromni vozni park’.

Sinjski Laburisti navode u priopćenju za javnost kako sredstva za dovršetak izgradnje sustava odvodnje i javne vodoopskrbe Grad treba pronaći u EU fondovima, u državnom i gradskom proračunu, a ne u praznim džepovima građana.

‘Očito gradska vlast nema ideje, volju ni interes brinuti i raditi za prosperitet građana Sinja’, stoji na kraju priopćenja sinjskih Laburista koji pozivaju sve građane da dođu u ponedjeljak 30. rujna 2013. godine u 15,30 sati u gradsku vijećnicu Grada Sinja kako bi gradskoj vlasti dali do znanja da se žestoko protive povećanju cijene vode.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh