fruhwald

Sinjski šahist Zlatko Batarelo pobijedio velemajstora Ivana Šarića!

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2013
Sahovska simultanaka na Bacvicama  090811

Foto: Ilustracija

Predsjednik Šahovskog kluba Sinj Zlatko Batarelo imao je sjajan nastup u Splitu. U šahovskoj simultanki koja je održana na Bačvicama, Batarelo je bio jedan od četvorice šahista koji je pobijedio velemajstora Ivana Šarića.

U simultanki koju je organizirao Županijski šahovski savez 25 šahista se borilo protiv hrvatskog broja jedan Ivana Šarića, nekadašnjeg europskog i svjetskog prvaka do 18 godina. Samo četvorica igrača uspjela su pobijediti velemajstora Šarića, a jedan od njih bio je i sinjski šahist Zlatko Batarelo. U izjavi za Feratu Batarelo je izrazio zadovoljstvo jučerašnjom pobjedom.

‘Naravno da sam sretan. Ivan i ja se poznajemo već dugo, i mada smo već igrali nikad nije imao prilike pobijediti me. U jučerašnjoj partiji nakon nekih 10-15 poteza teoretske varijante ponudio sam remi, no on je kazao kako želi dalje igrati. Onda sam mu odigrao par taktičkih udara koje nije vidio i raspala mu se pozicija. Morao je dati damu i to je bio kraj. Sama partija nema veliku težinu jer je on igrao protiv još 24 protivnika. Simultanka nije mjerodavna, ali je svakako lijep osjećaj’, zadovoljno je naglasio Batarelo.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh