semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Sinjski SDP o osnivanju JVP-a

Autor/ica
Objavljeno: 22 kolovoza, 2013
sdp_logo

Gradski odbor SDP-a Sinj oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se osvrću na potrebu osnivanja Javne vatrogasne postrojbe u Sinju. Priopćenje donosimo u cijelosti:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

povodom poslijednjih natpisa u medijima u vezi sa osnivanjem Javne vatrogasne postrojbe u Sinju, dužni smo Vam prenijeti slijedeće:

Na proteklim lokalnim izborima u sklopu predizbornog programa koalicije SDP-HNS „Za naš Sinj“ , na stranačkim tijelima usuglasili smo projekte od važnosti za Grad Sinj, gdje je među ostalim izrečena potreba o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe u Sinju. Tomu je prethodila inicijativa kluba vjećnika SDP-a na sjednici Gradskog vijeća održanoj 27.12.2012. gdje su naši vijećnici pod točkom „Prijedlog Analize stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Sinja za 2012.“, također predlagali osnivanje JVP, a što se može provjeriti uvidom u zapisnik sa 31. sjednice.

Smatrali smo tada, a i danas mislimo da je nedopustivo da grad veličine i značaja kao što je Sinj nema Javnu vatrogasnu postrojbu. Obzirom da jedinice lokalne samouprave imaju zakonsku obvezu skrbiti o potrebama i interesima svojih građana organiziranjem učinkovite vatrogasne službe, kao građani koji izdvajaju za porez i prirez iz kojeg se financira i služba vatrogastva, osjećamo se prevareni znajući da samo Grad Sinj participira u redovitom financiranju DVD-a Sinj. Okolne općine, iako imaju tu zakonsku obvezu, ne sudjeluju u financiranju, a DVD Sinj ih uredno pokriva po pitanju zaštite po požara.

Osim rješavanja pitanja financiranja vatrogastva osnivanjem JVP i ulaskom u fond za izravnavanje minimalnih financijskih standarda za vatrogastvo iz proračuna RH, riješilo bi se i pitanje egzistencije desetak obitelji čiji bi članovi umjesto rada uz ugovor o djelu kojeg produžuju svakih šest mjeseci, pronašli stalno zaposlenje u JVP Sinj.

U skladu s gore navedenim na slijedećoj ili nekoj od slijedećih sjednica Gradskog vijeća pripremiti ćemo i predložiti Odluku o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja.

Gradski odbor SDP Sinj

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh