tommy
vrlika
utd banner
Diskonti Toni
baner donlic
božo
Banner CORE HIT RADIO

Sinjski vijećnici jednoglasno usvojili Prijedlog programa potpora u poljoprivredi

Autor/ica
Objavljeno: 7 svibnja, 2022

Na sjednici sinjskog Gradskog vijeća jednoglasno je prihvaćen Prijedlog programa potpora u poljoprivredi na području Grada Sinja za razdoblje od 2022. do 2025. godine. Poljoprivrednicima je namijenjeno milijun kuna.

Pravo na bespovratna sredstva mogu ostvariti poljoprivredna gospodarstva s područja grada Sinja, a cilj Programa je unaprijeđenje primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

‘Usvojeno je 16 mjera. Prihvatljivi troškovi su, kao i do sada, u dvije mjere maksimalno 50 tisuća kuna, znači do 25 tisuća kuna po svakoj mjeri. Od novih mjera izdvojio bih da će Grad Sinj sufinancirati i kupnju polovnih poljoprivrednih strojeva u ovlaštenih proizvođača, odnosno prodavača. Novost je i da smo 200 tisuća kuna namijenili za proizvođače mlijeka, uzgajivače tovnih grla i uzgajivače povrća, koji će moći dobiti potporu u maksimalnom iznosu od 25 tisuća kuna’, kazao je gradonačelnik Miro Bulj.

U 2021. godini Grad Sinj je odobrio ukupno 98 zahtjeva poljoprivrednika, za što je utrošeno svih planiranih 700 tisuća kuna. Gradonačelnik Bulj kaže da će, ukoliko bude potrebno, ove godine rebalansom proračuna za poljoprivrednike biti osigurana i dodatna sredstva.

Dodajmo kako će prvi natječaj za poljoprivrednike biti raspisan tijekom mjeseca svibnja, a drugi, koji se odnosi na nove mjere, za nekoliko mjeseci.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh