VRLAFEST

Sinjsko jutro na -7 stupnjeva

Autor/ica
Objavljeno: 17 siječnja, 2020
DSC

S temperaturom zraka od -7 stupnjeva Celzijevih, koliko je izmjereno u 7 sati na Meteorološkoj postaji u Glavicama, Sinj je i jutros bio jedan od najhladnijih većih mjesta u Hrvatskoj. Temperaturni minus i hladnoća razlog su slabe posjete sinjskoj Peškariji.

Za razliku od uobičajenih petaka, kada je ovo mjesto petkom puno i prodavača, kupaca i znatiželjnika prolaznika, ovoga jutra tek nekoliko prodavača iznijelo je svoje proizvode na kamene banke.

DSC

Ipak, ono što je u ponudi dobro pristaje ovom hladnom vremenu, tako se moglo naći domaće pancete, pečenice, kobasica i drugih suhomesnatih proizvoda.

DSC

Za razliku od vanjskog prostora, onaj zatvoreni prostor predviđen za ribarnicu jutros je bio u znaku vrlo dobre ponude. U tridesetak kašeta u ponudi je bilo srdele, lokarde, trlje, raže, lignjuna, sipe, kozica i drugih morskih plodova. Reklo bi se – za svakoga ponešto, ovisno o želji i debljini takujina.

DSC

Nakon nešto više od tri mjeseca intenzivnog rada, završeni su radovi na raskrižju ispod Gradske uprave te se očekuje kako će tijekom današnjeg dana raskrižje biti potpuno otvoreno za promet u svim pravcima.

DSC
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh