banner stozer cz sinj

Sinjsko jutro u znaku crvenih ruža, uređenja Pijace i dobre ponude ribe

Autor/ica
Objavljeno: 14 veljače, 2020
P

Na današnji dan – Valentinovo, u našem gradu itekako vrijedi ona poznata pjesma ‘…da je volim još i ne mogu bez nje, bez ruže crvene…’ U ovim stihovima krije se cijela tajna današnjeg dana. Naravno, sve to dobro to znaju i sinjske cvjećarke, koje su se pripremile za potražnju baš za crvenim ružama.

P

Pored ruža, tu je još podosta prikladnih lijepih cvijetnih aranžamana i ostalih sadržaja koji se na današnji dan poklanjaju voljenoj osobi.

DSC

Ovaj petak nije samo u znaku Dana zaljubljenih, ima tu još nekih važnih sinjskih zanimljivosti. Naime, u organizaciji Grada Sinja krenulo je postavljanje žardinjera za cvijeće na Trgu kralja Tomislava. Policija i komunalne službe Grada tijekom jutra reguliraju promet kako bi se žardinjere dopremile do mjesta postavljanja.

DSC

Zbog velikih kamiona i za njih uskih sinjskih ulica te se aktivnosti odvijaju otežano. Međutim, vješte vozačke ruke uz kordinaciju policajaca učinit će sve da se žardinjere dopreme na Pijacu.

P

Naravno, ni ovaj petak ne može proći bez pogleda na Peškariju. Iako je mali broj prodavača jutros izložio svoje proizvode, na bancima se ipak moglo naći dosta voća i povrća, ali i domaće spize prikladne za ovaj dio godine – suhomesnati prizvodi, sir, jaja…

DSC

Kao i obično, prostoru ribarnice jutros se našlo dosta ribe raznih vrsta. Tako se u desecima kašeta jutros moglo birati između srdele, mola, palamide, raže, sipe, kozica, lignjuna…

DSC
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh